Liverpool kan värva så pass många som fyra spelare den här månaden. Klubben är bland annat ute efter en anfallare, en mittfältare samt en målvakt som kan ersätta Mignolet. Helst vill man värva spelare vars kontrakt går ut om 6-18 månader eftersom dessa skulle kunna lämna relativt billigt (The Indepdendent).

* * *

Inter vill värva Lucas Leiva. De kan komma att erbjuda Nemanja Vidic och/eller Fredy Guarin i utbyte för Lucas (Calciomercato).

* * *

Det verkar tyvärr som att Liverpool kommer att ’gå miste’ om Martin Ødegaard. Enligt norsk media ser han ut att hamna i Real Madrid. Synd!

* * *

Crystal Palaces nya manager Alan Pardew vill hämta Rickie Lambert till Londonklubben och har hört sig för rörande hans tillgänglighet. Liverpool vill behålla Lambert, trots dennes svaga start i klubben, men det återstår att se om Pardew är beredd att ge upp redan nu (The Guardian).

* * *

Saido Berahino kommer att prata med Tony Pulis under de närmaste dagarna. Pulis kommer att säga att han vill jobba med Berahino, men anfallaren kommer att säga att han ser en framtid i en större klubb än WBA. Liverpool är den klubb som mest troligen kommer att försöka värva Berahino, men de kommer att vilja förhandla ner prislappen som just nu ligger på £20 miljoner (The Daily Star).

WBA vill genomföra en bytesaffär med Tottenham: Aaron Lennon samt Andros Townsend mot Saido Berahino. Spurs kommer dock troligtvis att vilja ha pengar emellan och det återstår att se om WBA kan övertyga de om bytet. Liverpool är också intresserade av Berahino, som WBA värderar till omkring £20 miljoner (The Mirror).

Den 19:e januari ska Berahino för övrigt upp i rätten. Han anklagas för fyllekörning.

* * *

Manchester City och Swansea är överens om en övergångssumma för Wilfried Bony. Den ligger på hela £30 miljoner. Bony förväntas skriva på ett fyraårskontrakt som ger honom en veckolön på £100 000 (The Mirror).

* * *

Fabian Delph förväntas spela i Aston Villa resten av säsongen för att därefter lämna på free transfer. Liverpool och Tottenham är intresserade – och mittfältaren skulle gärna spela för någon av de klubbarna (The Mirror).

13 kommentarer
 1. Guarin och Vidic för Lucas, ja tack! Sedan vet man inte hur sugen Vidic är med tanke på hans bakgrund…

  • Jaha men skulle de 2 vara lika mkt värda som Lucas då? Förresten, varför gick Vidic från Utd?

  • Guarin är nog bättre än Lucas och Vidic är nog lite bättre än Lovren när han inte är skadad 😉

 2. Alltså: Vårt centrala mittfält innehåller Henderson med godtagbar kvalitet för ett topp-4 lag. Can kan bli en bra defensiv mittfältare, men vad vet vi om det.

  Allen, Lucas är för dåliga å Gerrard på väg bort. Jag saknar rykten om denna plats, som jag tycker är mest akut att förstärka (t o m viktigare än målvaktspositionen, och det säger inte lite), och jag anser att vi minst behöver tre spelare dit nu i år (då jag räknar bort Allen, Lucas å Steven) och gärna en av dem redan i januari. Vi behöver en defensiv mittfältare av Matic-kvalitet, samt två box-box-mittfältare av gammal Gerrard-kvalitet. Här kommer det att kosta. Tar man inte tag i denna fråga och plockar in ett par riktigt rejäla spelare är jag rädd att vi med Gerrards avsked snarare kommer att etablera oss som ett mittenlag än ett topplag.

  Bestäm ett spelsystem (som inte innehåller trebackslinje), och värva till det.

 3. Har ju varit rykten om Onazi från Lazio men att budet blev förkastat så helt rykteslöst kring DM är det ju inte. Lättare att värva duktiga offensiva spelare i januari eftersom det finns betydligt fler sådana som anses vara duktiga men som får nöta bänk i bra lag. Duktiga defensiva mittfältare är det liksom inte lika gott om.

 4. Läser att Dortmund vill släppa Gundogan redan nu för att kunna casha in. Det pratas om en prislapp på 180 miljoner kronor. Ifall det är sant och vi inte lyckas snappa upp honom så blir jag besviken. Ingen farlig prislapp för den klassen. Make it happend Brendan!

  • Fast det är en rejäl chansning med tanke på att varit skadad 14 månader men han var riktigt bra innan skadan.

 5. Sahin var också fantastisk när han spelade i Dortmund första omgången, just sayin…

  • Tycker att det är fel att jämföra. Vi fick en Sahin som varit på bänk ett år i Real (hur han nu kunde vara så dum att gå dit) och spelade honom sedan inte i hans position. Kändes bara som att hela den grejen blev fel från dag ett. Han spelade ändå 49 matcher för Dortmund förra säsongen. Verkar ha varit skadad i år..

   Var inte direkt någon succé övriga laget stod för under hans tid här heller.

 6. Jag skulle vilja se James Ward- Prowse i Liverpool. Jag vet, ytterligare en Southampton spelare, men den högerfoten är det närmaste vi kan komma Gerrard. Om några år dominerar han i PL

 7. Kovac, Khedira, Schweinsteiger, Strootman, Nainggolan, Carvalho, Gundogan. Där har vi några namn att rycka i…. Sen Delph som fjärdeval gratis i sommar. T ex:

  Mittfältsdiamant: Carvalho (Can), – Henderson, Nainggolan (Gundogan, Delph) – Sterling (Coutinho).

  Jag tror inte folk inser vad Gerrard ännu betyder för laget (kolla förra säsongen, hur kan man låta bli att 1:förlänga med honom i somras och 2: inte värva 1-2 box-box-mittfältare av klass till diamanten som var så bra). Utan honom är vi med denna trupp, spelsystem och tränare fast där vi är idag, dvs max EL, normalt någonstans mellan plats 5-10 och 20-40 poäng efter titelvinnarna. Vi behöver klass nu på mitten!

  Sen gärna en ny stjärnanfallare, en ny högerback och en riktig målvakt mm. Och Carra som assisterande coach! Dvs: jag ser ett behov av lika många värvningar detta år som föregående, men nu av etablerade spelare (och därför bort med de i truppen som inte håller måttet för ett topplag).

  • Coutinho kan ju faktiskt spela bredvid Hendo, känns betydligt mycket mer aktuellt än att man ska ha Sterling där som given.

Kommentarer är stängda.