På lördag gästar Aston Villa anrika Anfield. Liverpool måste vinna för att inte halka efter i tabellen – och kanske även för att Brendan Rodgers ska få behålla jobbet.

Cupsegern mot Carlisle United blev en dyrköpt seger för Liverpool. Roberto Firmino gick sönder tidigt och Dejan Lovren gick sönder sent i matchen. Nyligen var oturen som bekant även framme för både Christian Benteke och Jordan Henderson, vilket innebär att Liverpools skadelista börjar bli lång. Det är dessutom inte vilka spelare som helst som är skadade; Hendo är lagkapten, Benteke och Firmino är sommarens dyraste nyförvärv och Lovren är Lovren. De fyra avbräcken urholkar kvalitén och alternativen för Rodgers.

Lovren hade nog inte platsat oavsett. Om Rodgers väljer att mönstra tre mittbackar bör Martin Skrtel, Mamadou Sakho och Emre Can gå före. Om Emre behövs på mittfältet kan Joe Gomez placeras i backlinjen. Gomez har tappat som vänsterbacksplats till Alberto Moreno, vilket är helt naturligt, då spanjoren i grund och botten är bekvämare på positionen. Moreno tillför betydligt mer offensivt och om han kan stabilisera sitt defensiva spel kommer han givetvis vara helt given framöver.

Firmino håller fortfarande på att komma in i PL-tempot. Han har inte använts idealiskt av Rodgers, men har haft problem med tempot och passningsspelet. Laget har dock inte brist på offensiva mittfältare / yttermittfältare i hans frånvaro. Spelare som Philippe Coutinho, Adam Lallana och Jordon Ibe har alla förutsättningar att lyckas i den röda tröjan. Ibe har sett lite väl enkelspårig ut hittills den här säsongen, men är ju en spelare med stor utvecklingspotential.

I anfallet har Danny Ings sett spännande ut på sistone. Ings jobbar stenhårt och tar många bra löpningar. Han tar djupledslöpningar, pressar motståndarna hårt och så vidare. Dessutom är Daniel Sturridge tillbaka från skada och han kommer nog bara att bli bättre och bättre. Därför känns inte skadan på Christian Benteke blytung. Det vore även kul om Divock Origi fick mer speltid, även om han har sett valpig ut hittills. Jag har saknat löpningar och snabbhet från Liverpools anfallare, men mycket talar för att det blir bättre i Bentekes frånvaro.

Aston Villa då? Tja, de har faktiskt bara tagit 4 poäng. Hälften av Liverpools poängskörd… Aston Villa gör 1 mål/match och släpper in 1,5 mål/match. Det innebär att AV gör fler mål än LFC men även släpper in fler. LFC har nämligen bara åstadkommit hemska 4 mål på de inledande 6 omgångarna. Där har Rodgers definitivt någonting att bita i – och en problematik som han måste lösa för att kunna behålla jobbet.

Mycket av försnacket handlar om Rodgers vara eller icke vara i klubben. Jürgen Klopp ryktas vara intresserad av att skriva på för en PL-klubb och Carlo Ancelotti förefaller också vara tillgänglig. Det i kombination med resultaten gör att pressen är enorm på Rodgers.

1 kommentar
  1. Rodgers tänker inte sluta självmant, det förstår jag. Hur han kunde få fortsätta efter förra säsongen förstår jag dock inte alls. Det framstår mer och mer som ett mysterium hur han kunde få fortsatt förtroende. Ingen kunde väl vänta sig att han skulle vända på den här (sjunkande) skutan? Eller trodde man att ha. Helt plötsligt skulle lyckas med sina värvningar? Coutinho och Sturridge har lyfts fram som två lysande värvningar av Rodgers. Nu visar det sig istället att Rodgers behövde bli övertalad om att ta in Sturridge och att han inte alls trodde på honom.
    Och förra sommaren, dessa spelare som skulle komma att blomma ut bara Rodgers fick lägda sin magiska hand över dem, bara ett litet tag till, då skulle lyckan blomma över Anfield. Dessa blommor, vilka var det nu igen? Lambert, såld. Balotelli, Marcovic utlånade. Lovren, herre Gud. Manquilluo, avslutat lån. Origi, var är allt man läste om honom innan han kom? Lallana, var är allt man läste om honom innan han kom? Moreno, bergochdalbana, ruskigt osäker bakåt, fartig framåt, dock ingen back att luta sig Mit ens i en svag bris. Och så till sist Can? Vad ska man säga om honom, han var ju bäst av de sämsta ifjol och är väl något sämre i år. Hur kunde man ge Rodgers en ny kappsäck med pengar att handla för efter de här köpen, och hur kan vi sakna en vänsterback, en bra defensiv mittfältare och en härförare på mitten, när det stod klart redan förra säsongen att dessa poster var tvunget att tillsättas? Och hur kunde Lucas vara på väg att säljas utan att ersättas när hantera matcher senare verkar vara stengjuten som defensiv mittfältare? Så fort kan väl inte pendeln svänga på en manager i ett tippat topplag, att man ena veckan inte planerar att spela med en defensiv mitt för att nästa vecka vara lika övertygad om att det måste vara så? Var är kontinuiteten i så fall, finns det någon? Har vi någon matchplan alls längre? Jag hoppas nästan att vi får stryk med fem noll idag, så att vi kan börja arbeta oss uppåt igen, och så har jag inte känt sedan graeame Souness körde ner oss i fördärvet, vi är snart där igen om inget görs.

Kommentarer är stängda.