Liverpools kräftgång fortsätter. På onsdagskvällen gick man förvisso vidare i Capital One Cup efter seger mot Carlisle United, men det krävdes straffar för att Liverpool skulle gå segrande ur drabbningen. Det är lätt att förstå missnöjet som fanns bland många av de supportrar som hade letat sig till Anfield.

Carlisle United var ju en bra lottning! Ett lag som Liverpool skulle kunna köra över. Talangerna skulle luftas. Publiken skulle få se mål. Matchens lirare i Liverpool skulle vara någon offensiv spelare, varför inte Divock Origi? Eller Jordon Ibe? Ungtupparna skulle ju kunna komma in och briljera mot den här typen av motståndare! Det hoppades åtminstone jag. Istället fick vi se något helt annat. Trots avancemanget är besvikelsen stor. Straffar, alltså! Heh. Ádám Bogdán räddade 3 av 5 straffar och blev därmed Liverpools hjälte. Denna rödhåriga ungrare som hämtades in på free transfer från självaste Bolton ”tvingades” bli hjälte. Bogdán hade säkert ingenting emot att bli hjälte, men varför varför varför kunde inte Liverpools utespelare leverera? Varför varför varför verkar det helt plötsligt vara helt omöjligt för Liverpool att göra 2, 3 eller 4 mål i en match?

Brendan Rodgers borde tacka gudarna för Bogdán och dennes straffräddningar. Ikväll räddade nog faktiskt Bogdán sin managers jobb – för den här gången. Nästa gång (=nästa match?) kan saker och ting utvecklas annorlunda för laget och Rodgers. Jag skulle inte bli förvånad om nästa match blir Rodgers sista match som LFC-manager. Make no mistake. Kvällens straffseger innebär bara att Rodgers greppade ett halmstrå. En livlina. Mer än så betyder inte den här segern.

Liverpools strukturella problem består. Rodgers lagbygge 15/16 är varken bra offensivt eller defensivt. En minst sagt usel kombination för den som vill bygga ett framgångsrikt fotbollslag. Att flera potentiella ersättare är arbetslösa (eller ska man säga arbetssökande nuförtiden?) är nog FSG också väldigt medvetna om, och vi får säkerligen skäl att återkomma till detta senare i veckan.

16 kommentarer
 1. Inte förvånande att läsa att klubben har inlett samtal med Carlo Ancelotti. Förlust, oavgjort eller vinst, men fortfarande lika dåligt spel mot Aston Villa på lördag så ryker nog Rodgers. Känns mer som en fråga om när, än om att han kommer sparkas.

  Tror dessutom att Ancelotti kan vara ett smartare val än Klopp. Extremt meriterad plus erfarenheten. Tror det är något Liverpool behöver efter ha satsat på en ung, relativt oerfaren coach med spännande idéer. Det är ungefär som när folk ropar på U21-spelare ska in i A-landslaget för det känns mer spännande. Klopp körde ju fast med Dortmund också och hans utveckling liknar väl rätt mycket Rodgers tid i Liverpool?

  Nu säger jag inte direkt nej till någon av dem. Hoppas bara att åtminstone en av dem är intresserad av att ta över det sjunkande skeppet.

  • Hugget som stucket mellan Klopp o Ancelotti.. 🙂 Bara vi får nån!

  • Jag tror Rodgers envishet med att spela bollen längs marken fäller honom. Han plockar in stora spelare som Balo, Lambert och Benteke men han ser sällan till så att laget slår ett inlägg..(under nån match, kommer inte ihåg vilken, så sa kommentatorn att Liverpool slagit minst inlägg av alla lag) Varför då plocka in spelare vi kan slå inlägg på?!?!?! Hade förstått de om vi haft små spelare i Messi och Agüeros längd, men nu har vi inte det. Vi har relativt stora och luftstarka spelare, kanske Sturridge faller lite där då han är bättre med fötterna.

   Jag har inget emot att spela bollen längs backen, men när man ser att man inte kommer nån vart med det så känner jag att man borde spela lite mer direkt, slå tidiga inlägg kanske eller slå ut bollen på kanten för att sedan kunna slå ett inlägg. Men det kanske är för engelsk för vår käre Brendan..? Verkar som han är helt inne på att tikitakan ska funka oavsett vad.. Men kan känna att jag hellre vinner genom att spela Pulis-fotboll än att torska och spela lika med ett kortpassningsspel som inte funkar.

   Positivt att se Ings göra mål igen iaf.

  • Håller med om uppfattningen att Ancelotti bör vara det sundare av de två valen.
   Men om vi kan få Klopp så ska vi nog vara nöjda med det med.

  • Jag vill inte se en f.d. Chelseatränare i Liverpool överhuvudtaget.
   Dock ska Brendan inte sparkas innan jul. Nya spelare kräver sin tid att sätta in sig och individuella misstag har varit den största anledningen till tappade poäng samt att man inte skapat framåt, något som har trots allt blivit bättre på senare tid. Jag litar på att Rodgers vänder på den usla trenden och att man får lite flyt med sig. Dock så måste formen förbättras rejält och Liverpool måste va minst bland topp 6(med tanke på den usla starten) till jul om Rodgers ska he något hopp om att behålla jobbet säsongen ut.

  • @PJ Visst har vi många nya spelare, men det har vi ju varje säsong / fönster. Han / klubben kan inte gömma sig bakom det. Det snarare ett grovt underbetyg att han inte lyckats bygga en mycket stabilare stomme under de 4 säsongerna och de enorma summorna han faktiskt har fått att handla för. Ju fortare han får gå, ju mer tid får den nya tränaren. Det bör ske långt före jul. Ancelotti är ingen SAF eller Mourinho typ, väldigt classy man i mina ögon. So what om han har tränat Chelsea tidigare. Löjligt argument och lite ”påklistrad” rivalitet.

 2. Ska det bytas manager, så är mitt val Jürgen Klopp – en karismatisk man som engagerar och som visar det också på ett härligt och underhållande sätt.

 3. Nu är jag så trött på BR så jag håller på att bli illamående.

  Pelle2x

  Realistikst, tror du vi kan locka hit ancelotti elller Klopp?
  Har vi råd med tränare av den digniteten och BR sitter ju på
  ett långt kontrakt också…

  • Tror inte vi kommer få Klopp eller Ancelotti då det känns som att de skulle ha väldigt mycket att förlora om de tar över laget just nu. De måste arbeta med de spelare vi har och jag gissar att det inte finns några jätte summor i januari. Självklart skulle jag vilja ha Klopp och se om han lyckas få liv i de röda igen men är som sagt väldigt tveksam till om han skulle vilja komma. Vi får inte glömma att Klopp inte hade en super säsong som var hans sista i Dortmund. Dock hade väl de iallafall en spelidé så man åtminstone kunde se en sorts röd tråd.

 4. Försvarsspelet när Carlisle gör 1-1 säger allt! Så har det sett ut gång på gång på gång. Med sådant försvarsspel så är det inte konstigt att Liverpool inte vinner. Man brukar säga att anfall är bästa försvar, men med ett bra försvarsspel har man en bra grund att stå på. BR kan inte försvarsspel och har inte kunnat det överhuvudtaget under sin tid i klubben och kommer inte lyckas styra upp det heller. Det är bara en tidsfråga om när han skall gå. Varför kickades han inte i somras?

 5. Klopp eller Ancelotti, något måste hända. Jag har alltid tyckt att det är tråkigt att byta tränare mitt i en säsong, ännu värre i början av den. Men nu är det nog.

  När jag såg igår att matchen inte gick på Viaplay, var min tanke ”Nähe, synd”. Jag brydde mig inte! Från att bli förbannad på ViaSat och slänga iväg ett saftigt mail varenda gång Liverpools matcher inte visas, till att acceptera och inte bry sig.

  Det är jobbigt att titta nu, skämskudden är med och glädjen har försvunnit, för alla. Ingen verkar nöjd med upplägget som det är, så något måste nog faktiskt hända. Synd på Rodgers, som jag också trodde på, men det har gått överstyr. YNWA

 6. Skulle vara kul om ni gjorde något sorts inlägg om potentiellt nya tränarna

 7. Jag tycker inte alls att Rodgers ska sparkas. I en klubb ska man istället ta tillvara på alla delars starka sidor. Rodgers har ju med sina värvningar visat att han kan hitta skit i jordens alla hörn, sätt honom som städare.

 8. På de 20 senaste tävlingsmatcherna har vi gjort fler än ett mål två gånger, detta mot QPR och Newcastle… Rodgers spelplan verkar gå ut på att vi ska ha en spelare som bryter mönstret och kan skapa chanser och göra mål från ingenting, detta funkade med Suarez i laget. Idag så ser det ut som Rodgers har plockat ihop en elva av gubbar han träffat på stan 10 minuter innan matchstart som aldrig träffat varandra.

  På nåt sätt måste mönstret brytas, antingen med att vi gör en match där allt klickar och vi öser in 3-4 mål som vi gjorde på gamla goda tiden. Eller så behövs det en ny röst i omklädningsrummet som kommer in med en ny spelidé och ny filosofi etc.

  Jag hoppas på det senare, för kan man inte göra mer än ett mål mot en klubb som på sin höjd håller superettan nivå. Då finns det inget kvar att hämta, då är idéerna slut.

  Desperationen lyser i Rodgers ögon, han tar ut en mycket stark elva mot ett bonkagäng för att han är så rädd att förlora. Tror att kidsen hade vunnit matchen på ordinarie tid med 2-3 bollar.

 9. Ja, det är faktiskt dags för honom att gå. Tyvärr så lyckades inte Rodgers, har tyckt om honom och stöttat honom i princip hela vägen. Men de senaste matcherna har fått mig att sluta bry mig om lagets resultat och känner mig nästan endast illamående av att kolla på matcherna.

  Jag hoppas på att vi får Klopp eller någon annan med hyfsad erfarenhet. Kan inte säga att Ancelotti är den mananger jag skulle vilja se i Liverpool.

 10. Jag har alltid stöttat BR och med sann liverpool-optimism och trott att vändningen kommer snart… Men efter att ha sett de senaste veckorna så hoppas jag att han försvinner snabbt. Spelare som Lovren, Markovic, Balotelli, Sahin, Moreno och på sätt och vis Benteke är riktigt bra spelare men Rodgers kan inte hantera dem. Han har ingen fungerande plan! Men defensiven har inte fungerat sen Rodgers kom. Kan inte vara enkelt att försvara om det inte finns en fungerande plan. Jag börjar tro mer och mer att Suarez var spelaren som fick Rodgers att se fantastiskt bra ut.

  Offensivt så ser de uddlöst ut. Vet inte om Rodgers är allergisk mot löpningar utan boll eller om det är spelarna själva som är det. Men inget händer och det måste vara GALET enkelt att försvara sig mot oss? De målen vi gjort hittills i PL är Coutinhos fantastiska prestation mot Stoke, Bentekes offsidemål mot Bournemouth, Bentekes fantastiska cykel mot Man United och Ings kontring nu senast. Inget ”lagmål” där vi rullar upp motståndarna och får ett ”enkelt” avslut, som vårt spel bygger på att vi ska göra. Men ALLA spelare vill få bollen stillastående, för att sen starta sin löpning. Men det går så fruktansvärt långsamt att jag blir arg!

  Jag hoppas att Klopp tar över. Gillar hur Dortmund spelade under honom.
  En spelare som Benteke är inte lika bra som Lewandowski, det vet jag. Men jag tror att han kommer kunna spela i samma roll som Lewandowski gjorde i Dortmund och nu i Bayern. Då kommer vi spela ett 4-3-3 och med rätt löpningar och passningsspel så kan vi utvecklas till att spela tysk fotboll som har dominerat de senaste åren… Då blir jag väldigt glad!

  Med en liten tår i ögat så måste jag skriva BR OUT…

Kommentarer är stängda.