Liverpool är på jakt efter både form och poäng när serieledande Leicester gästar Anfield på Boxing Day

Annandagen, Boxing Day, är en klassisk fotbollsdag på de Brittiska öarna. Julmaten är uppäten, klapparna utdelade och hela England riktar nu blickarna mot fotbollsarenorna runt om i landet. En speciell dag, och ett speciellt motstånd. Att Leicester överraskat i ligan känns som en grov underdrift. The Foxes har fullkomligt krossat alla förväntningar och leder Premier League efter sjutton spelade omgångar. Välförtjänt dessutom. Coach Ranieri har efter sitt intåg satt ett fungerande grundspel där Leicester sällan äger mest boll. Istället är framgångsreceptet kvicka omställningar och en grym effektivitet framför mål. Jamie Vardy och Riyad Mahrez säsonger har varit helt lysande. Kan duon hålla formen uppe kommer laget hålla sig kvar i tabelltoppen och fajtas om titeln när ligan lider mot sitt slut.

Leicester har bara förlorat en match i PL och är inne i en lång formtopp. Liverpools säsong har varit dystrare och senaste tidens prestationer har lämnat mycket kvar att önska. En ynka poäng i december är för dåligt och spelmässigt har det sett väldigt tveksamt ut. Det brister såväl offensivt som defensivt och merparten av spelarna underpresterar. Tur är att även många andra konkurrenter underpresterar vilket gör att hoppet om CL fortfarande lever. Senast fick Liverpool en jobbig start efter Adam Bogdans tveksamma ingripande. Sådant händer, misstag görs. Men att LFC inte kan resa sig, ta tag i matchen och hota Watford är mycket oroande.

Tre dåliga insatser i följd ger Klopp ett poängsnitt som är en bit under det Brendan Rodgers hade i ligan. Det lär vara många spelare i hemmalagets omklädningsrum som är sugna på att visa fans, motståndare och experter, men framför allt sig själva, att de är bättre än den fotboll de för tillfället spelar. På presskonferensen innan match berömde Klopp Leicesters trupp och tränare. Han poängterade att Ranieris mannar spelar en nästan perfekt omställningsfotboll med effektiva offensiva pjäser. De behöver inte många lägen för att hitta nätet och just den dödande effektiviteten är nyckeln till ligaledningen.

Ett stort avbräck för LFC är att Martin Skrtel saknas i mittlåset. Slovaken utgick mot Watford och kommer vara otillgänglig ett par veckor. Dejan Lovren sägs vara spelklar efter skada och förväntas ta platsen bredvid Mamadou Sakho. Förutom de långtidsskadade spelarna saknas också James Milner och Daniel Sturridge. Även Simon Mignolets status är osäker. Målvakten har tränat i veckan men det är ännu oklart om han är tillräckligt fit för att spela. LFC är inne i en formsvacka man måste jobba sig ut ur. Första steget är tre poäng mot Leicester.

1 kommentar
  1. Tycker det är extremt fantigt och löjligt att sätta BR poängsnitt emot Klopps (det kvittar vilka det är).
    2 olika tränare, inställningen har visat uppåt medans resultaten dessvärre inte är så framskridande men det kommer, det kommer!

Kommentarer är stängda.