Liverpool möter ett ovanligt svagt Chelsea på Stamford Bridge.

Imorgon klockan 13.45 börjar matchen i London. Liverpool kommer på besök – och man har förstås för avsikt att sno alla 3 poängen. Och varför skulle man egentligen inte ha det, med tanke på Chelseas säsongsinledning?

Liverpool har bara tagit 14 poäng på de inledande 10 matcherna, men Chelsea har bara tagit 11! Chelsea har förlorat 5 matcher. Hälften av matcherna. De regerande ligamästarna som bara förlorade 3 matcher förra säsongen ligger risigt till. De börjar få uppleva hur en svag säsongsinledning snabbt kan förgöra alla drömmar om CL-platser för att inte säga om en ligatitel. Det är någonting som vi Liverpoolfans mer eller mindre har vant oss vid, men Chelseafansen i allmänhet och Roman Abramovich i synnerhet vet nog inte riktigt hur de ska hantera den här situationen.

José Mourinho är en mästare. Ligamästare, CL-mästare. Mästare på mindgames, mästare på det mesta. Men nu är portugisen väldigt nära att få sparken. Om Liverpool vinner morgondagens drabbning är nog Mourinho helt körd.

Liverpool kommer från en positiv insats senast när man besegrade Bournemouth i ligacupen. 1-0-segern var var Jürgen Klopps första triumf i LFC. Det mest positiva var nog att Roberto Firmino spelade så pass bra. Det är antagligen ingen, inklusive Klopp, som följde Firmino i Hoffenheim tvivlar på hans kapacitet men Rodgers lyckades inte hitta en roll som passade honom. Klopp kommer säkerligen att utnyttja Firminos kvalitéer på ett bättre sätt.

Mot Chelsea boostas dessutom offensiven av att Christian Benteke är tillbaka från skada, uppger BBC Sport och flera andra engelska medier.

Att Benteke är tillbaka är förstås hur viktigt som helst. Inte minst eftersom Divock Origi inte har lyckats åstadkomma något av värde i Bentekes frånvaro.

Liverpool förstärks även av James Milner, som är tillbaka från en matchs avstängning. Däremot är Kolo Touré fortfarande skadad.

BBC Sport rapporterar att Branislav Ivanovic och Thibaut Courtois missar matchen på grund av skador, men att Nemanja Matic är tillbaka från avstängning. Pedro har lite skadebekymmer och ska testas på träning, möjligtvis kan han spela mot Liverpool.