[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Enligt The Mirror är Brendan Rodgers villig att låta Jordon Ibe lämna klubben på lån. Tidningen uppger att Birmingham är väldigt intresserade och att en utlåning dit ligger nära till hands. Rodgers vill gärna att Ibe ska få speltid för att fortsätta utvecklas – och Birminghams manager Lee Clark ser honom gärna i sitt lag. Birmingham har inte haft någon överdrivet bra säsong och om Ibe lånas ut dit kommer han att bli aktuell för spel redan i den kommande helgens match mot Blackpool.

ibe

Just nu ligger Birmingham på en 18:e plats i the Championship. De är dock inte inblandade i bottenstriden på allvar, då de är 9 poäng före 22:a-placerade Charlton, som ligger på nedflyttningsplats.

Birmingham har inte särskilt många spelare kvar sedan tiden i Premier League. Många högavlönade har skeppats iväg för att minska utgifterna. Den mest meriterade spelaren som finns kvar är serben Nikola Zigic, vars feta kontrakt går ut efter den här säsongen. Birmingham har förgäves försökt bli av med honom, men det har varit svårt på rund av lönen. Det är ett problem som inte minst vi LFC-fans känner igen sedan tidigare. Den här säsongen har Zigic gjort 4 mål och 2 assists på 19 matcher i the Championship.

Trots de senaste årens motgångar har Birmingham fortsatt att producera talanger. Förra sommaren såldes Jack Butland (Stoke) och Nathan Redmond (Norwich) till PL-klubbar. Butland har som väntat haft svårt att konkurrera ut Asmir Begovic, vilket har inneburit att Butland har lånats ut för att få speltid. Nyligen lånades han ut ytterligare en sväng – den här gången till Leeds. Redmond har lyckats desto bättre i Norwich och har varit en av lagets bästa spelare i många matcher. Det har blivit över 1500 minuters speltid i ligan för Redmond, som har producerat 1 mål och 3 assists trots att flera av Norwichs anfallare har haft en väldans måltorka under säsongen.

Birminghams nya stjärnskott är 17-årige Reece Brown, som har fått en del speltid den här säsongen. Hans framfart har inte gått obemärkt förbi bland PL-klubbarna; bland annat Manchester City ryktas vara intresserade av att signa honom i sommar.

* * *

Uppdatering:

Nu är Ibe helt klar för Birmingham på lån för resten av säsongen.

4 kommentarer
  1. Står lite här o var att Ibe är klar för birmingham, stämmer detta? isf, guld värt!

  2. Känns som att det är till championship och eller sämre PL- lag som liverpool spelarna måste lånas ut till och inte sämre ligor. Man vet ju inte riktigt vart man har Coady och de andra talangerna efter lånen denna säsong, men jag tror det kommer om man kan cementera sig som topp fyra lag de närmaste åren.

Kommentarer är stängda.