. . .

aspas

Iago Aspas är mer eller mindre klar för Liverpool. Detta står klart efter att han öppet pratade om sin flytt i spanska medier.

”When I heard of Liverpool’s interest I did not hesitate even for a minute,” sa 25-åringen till spanska tidningen Marca.

”It is one of the biggest clubs in the world and although I also had offers from Italy and Portugal and other countries I decided that my future was in English football.”

Celta och Liverpool jobbar på de sista detaljerna i en affär som kommer att ta Aspas till Premier League för en summa av 8,5 miljoner euro (£7,1 miljoner) plus bonusar, rapporterade Marca.

”I am very calm but at the same time very excited because I am making a very significant step forward in my sporting career,” sa han avslutningsvis. (Brittiska Reuters via Marca)

. . .

Celta Vigo-anfallaren Iago Aspas kommer slutföra sin £7,7 miljoner flytt till Liverpool nästa vecka.

Transfersumman och personliga termer är färdigförhandlade, men läkarundersökningen har skjutits upp till efter helgen.

Liverpool är kvar i förhandlingar med Sporting Lissabon för försvararen Tiago Ilori. De har redan lagt fram ett bud på £3 miljoner och är fortsatt övertygade om att de kommer säkra tjänsterna för den unge portugisen. (Liverpool Echo)

. . .

Sporting Lissabon försvararen Tiago Ilori förväntas skriva på för Liverpool nästa vecka (The Mirror)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Vad har ni för tankar om Aspas? Har scoutat honom sen han började ryktas till LFC, men känner att jag skulle vilja veta mer om killen. Ser framemot ett inlägg likt den om Ilori 😉

  • Det var ett inlägg om Aspas samt en länk till the Guardians scouting report (om jag inte minns fel) för nån vecka sen.

   Den scouting rapporten känns iofs lite väl kryddad åt det positiva hållet. Kändes i princip som vi värvar en ny Suarez. 🙂 Vore iofs helt grymt om han är så bra. 🙂

  • Aspas har vissa Suarez-drag faktiskt, de har liknande temperament och båda spelarna är väldigt ”tricky”. Dock så är han ju knappast en rak ersättare till Suarez, utan snarare ett truppkomplement.

   I övrigt så skulle jag säga att Aspas är en bra avslutare, tekniskt kompetent och hyfsat snabb.

   Enligt mig så håller han mittenlags-klass (i La Liga), och som högst Valencia-klass. Detta sa jag till Pelle innan vi började att ryktas samman med honom. Men jag tycker faktiskt att det är en bra truppvärvning, och tror att han kan vara en bra ”gubbe i lådan” att slänga in då och då.

 2. Är han tänkt som en ren Fw lr är han mer tänkt på downing positionen?

  Killen kostar ju en hel del, så antar att vi inte köper grisen i säcken…

  • Han kan spela anfallare, släpande anfallare och winger. £7m är väl rätt standard? Man kan få tre Downing för den summan. Så jag förstår inte varför det är dyrt?

 3. JesperEss: man kan få tre sådana för Downing antar jag att du menar? Jag tycker spontant att det känns bra med Aspas. Har inte otroligt bra koll men han har onekligen presterat bra i ett mindre bra lag så förhoppningsvis kan han göra det bra i det bästa av lag.

  • Ja, precis. Gick lite fort där. Man får tre Aspas på en Downing 🙂

 4. 7m p är väl ändå mkt pengar? Sätter man det i relation till att greken lr eriksen kostar ca de dubbla med lite flyt är det ju mkt pengar.

  Att jämföra det med downing pengar blir ju bara dumt, vi betalade ju bevisligen sjuka överpengar då… Jämför med aquaman & co o allt framstår som billigt o prisvärt 🙂

  • Det dubbla är mycket pengar 🙂 £7 miljoner är en piss i havet för i stort sett alla Premier League-klubbar.

   Allting är relativt. Transfersummor visar inte alltid hur bra/dålig en spelare är. Men Downing är utan tvekan världens sämsta £20 miljoner-spelare.

 5. Lite tveksam till att värva en truppspelare för £7m, speciellt så han är i den åldern att han troligen kommer utvecklas nämnvärt mer. Hade hellre sett att vi lagt de pengarna på Tom Ince.