Det är tydligt att säsongen inte kommer att slutföras inför fullsatta läktare, förmodligen inte ens inför åskådare överhuvudtaget, men likväl verkar alla inblandade angelägna om att slutföra PL-säsongen. En viktig fråga som ställts är hur många personer som egentligen behövs för att man ska kunna genomföra en match och dessutom säkerställa en kvalitativ TV-sändning, vilket ju blir än viktigare när det är enda sättet som supportarna kan se matchen på.

Enligt Mirror har Premier League kommit fram till att 256 personer behövs för att matcherna ska bli av. Spelare, ledare och domare behövs förstås, men också de människor som är inblandade i TV-sändningen, funktionärer, elektriker, vaktmästare, åtminstone fyra sjukvårdare och en ambulansförare. Samtliga klubbar ha fått ge sina input, och det exakta antalet skulle kunna variera lite, delvis beroende på hur stor arenan är, då större arenor möjligtvis skulle behöva fler ”bollkallar”.

Engelska medier planerar inte att jobba från distans i samband med matcherna inför tomma läktare. De vill vara på plats. Sky Sports kommer förstås ha många på plats för att säkerställa allt det tekniska kring TV-sändningen, kanske kommer de också ha en reporter vid sidan av planen, men studion kommer troligtvis att sända från distans. Mirrors kvalificerade gissning är att traditionell media kommer att få ha en journalist per tidning på plats, men de påpekar också att klubbarnas egna mediekanaler kommer ha ett betydande antal personer på plats. Förmodligen kommer det sammanlagt handla om minst 100(!) journalister per match, men Mirror menar att det inte vore ett stort antal, men varför det är absolut nödvändigt för en journalist som ska skriva om matchen att vara på plats är oklart för undertecknad.

Samtidigt skriver Mirror att Bundesliga har klargjort att de förväntar sig att åtminstone 240 personer finns i arenan vid kommande matcher inför tomma läktare, medan engelska Championship-klubbar planerar för 80 färre än det antalet.