Jag satt just och läste Expressens artikel om att AZ Alkmaar uppges jaga Marcus Berg.

Hur bra är egentligen Berg?

Enligt den engelska versionen av Wikipedia har han gjort 38 mål på 61 matcher för Groningen. Det är naturligtvis ett mycket bra facit.

null

Jag har ännu inte blivit imponerad över Bergs insatser i A-landslaget, men killen är ju bara 22 år, och har fortfarande tid på sig att vandra den långa vägen som krävs innan han är en riktig toppspelare.

Kan Berg bli en toppspelare? Ja, kanske. Han är i alla fall en riktigt bra avslutare. Han är ingen spelare för en storklubb som Liverpool redan nu, men han kanske kan bli.

Em blir ett riktigt skyltfönster för Berg, och givetvis många andra också för den delen.

Sitter och tänker tillbaka på förra gången U21-EM spelades. Då vann värdnationen Holland. Efter turneringen blev Ryan Babel köpt av Liverpool och Royston Drenthe av Real Madrid. Skytteligavinnaren Maceo Rigters hamnade i Blackburn.

Gemensamt för alla tre (Babel, Drenthe och Rigters) är att de har floppat totalt i klubbarna som de kom till efter U21-EM.

null

Babel, som blev vald till matchens spelare i finalen, har ju varit en stor besvikelse i Liverpool. Jag är övertygad om att Benitez kommer att dumpa honom i sommar.

Den allmänna åsikten i Holland verkar vara att Babel gick till en storklubb för tidigt. Kanske gick det lite för bra för honom i U21-EM?

Drenthe blev vald till hela turneringens bästa spelare. Tror att han blir dumpad av Real Madrid i sommar, det känns åtminstone som så. Han har inte gått hem nere i Spanien.

Ni läsare kan förresten roa er med att kolla hur många spelare ni känner igen från de som var mest framträdande i förra U21-EM. :

Här är ”UEFA Team of the Tournament”

Målvakt: Damir Kahriman (Serbien, FK Rad).

Backlinje: Gianni Zuiverloon (Holland, West Bromwich), Branislav Ivanović (Serbien, Chelsea), Giorgio Chiellini (Italien, Juventus), Aleksandar Kolarov (Serbien, Lazio).

Mittfält: Boško Janković (Serbien, Palermo*), Hedwiges Maduro (Holland, Valencia), Alberto Aquilani (Italien, Roma), Royston Drenthe (Holland, Real Madrid).

Anfall: Maceo Rigters (Holland, Blackburn*), Leroy Lita (England, Reading*).

*Har varit utlånad till annan klubb den senaste säsongen.

Vad ska man egentligen säga om laget? Finallagen Holland och Serbien hade många spelare med. Måste även säga att mittbackarna har utvecklats riktigt bra.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.