Nu tyder allt på att Hull City kommer att spela i the Championship nästa säsong. Ja, man kan rent av säga att allt är klart efter dagens omgång, som verkligen inte gick Hulls väg.

Hull torskade nämligen mot Sunderland (0-1) medan West Ham lyckades besegra Wigan (3-2), vilket var uruselt för Hulls del.

Nu måste Hull ta in 6 poäng och 23 mål på West Ham… Med två omgångar kvar. Det är en omöjlig uppgift.

I dagens torsk uppstod skandalscener när Jozy Altidore bråkade med Alan Hutton.

Annat anmärkningsvärt med matchen var Craig Gordons fina målvaktsspel och naturligtvis Jimmy Bullards straffmiss.

Jag lider naturligtvis med den sympatiske Bullard, som ju har varit oerhört skadedrabbad de senaste säsongerna.

Angående Gordon, så håller han på att etablera sig som en av ligans bästa målvakter. Imponerande av skotten, som blev kritiserad under sin debutsäsong i Sunderland, men som alltså har tagit revansch och bevisat att han håller hög klass.

Det ska bli intressant att se var Hulls spelare hamnar nästa säsong. De har trots allt flera spelare av god klass, varav några säkert kan bli aktuella för toppklubbar.

Målvakten Boaz Myhill har gjort många idioträddningar den här säsogen och bör bli kvar i Premier League. Det bör även Kamil Zayatte och Bernard Mendy bli, med tanke på att de helt klart hållet måttet i ligan.

Geovanni är duktig, men ojämn. Skulle passa bra i La Liga.

George Boateng bör bli uppsnappad av någon PL-klubb på tabellens undre halva. Han är ett erfaret kort som man vet vad man får ut av. Bra värvning av Hull.

Bullard då? Jag befarar att han inte blir kvar i PL. Han kanske följer med Hull till the Championship. Dessvärre vågar nog ingen klubb gambla med honom, just på grund av alla hans skador.

De två mest eftertraktade Hullspelarna blir förmodligen Steven Mouyokolo och Tom Cairney. De ryktas till många klubbar – inklusive Liverpool – och jag skulle gärna se åtminstone Cairney i den röda tröjan.

Jag har ju skrivit en hel del om Cairney på bloggen. En ung home grown-mittfältare med hans talang och potential vore förstås välkommen till Liverpool.

Läs min scouting report om Cairney HÄR.

Fler Hullspelare kommer säkert också att lämna… Tyvärr, bör det ta ett tag innan vi får se Hull i PL igen. Klubben hade redan taskig ekonomi och situationen blir knappast bättre av att de åker ur.

2 kommentarer
  1. I Burnley finns en intressant anfallare i Steven Fletcher, om nu Burnely åker ur vilket som förmodligen gör.

    • Fletcher är duktig, absolut. Men jag tycker att han är lite för begränsad i sitt spel för att kunna spela i en klubb som Liverpool. Men han skulle vara en bra värvning för ett PL-lag som spelar mer brittiskt än vad LFC gör.

Kommentarer är stängda.