Det senaste rörande Kenny Huangs potentiella bud på Liverpool är att huvudpersonen äntligen har kommit ut själv. Detta har han gjort i den kinesiska baskettidningen Sina, som han även är delägare i.

Huang berättar att anledningen till att han inte har gett ut intervjuer hittills beror på ett konfidentiellavtal, och att han måste gå via en talesman och ett PR-bolag. Detta då detaljerna inte kan offentliggöras än, men Huang menar att han gör ett undantag för att säga vad han känner rörande situationen i sin egen tidning, men tillägger att han inte kan säga särskilt mycket.

Huang avslöjar dock att den hårdaste konkurrensen om Liverpool kommer från mellanöstern och Nordamerika, och att indierna har dragit sig ur.

Vidare säger Huang att alla budgivarna har en chans att köpa klubben. Hans styrka är att han kan föra in Liverpool på den asiatiska och i synnerhet kinesiska marknaden. Han tillägger dock att konkurrenterna är bättre förberedda och har större förståelse för hur Premier League fungerar.

Dessutom bekräftar Huang att Liverpools styrelse har accepterat deras förslag – observera inte BUD – och att de ska svara styrelsen inom några dagar. Styrelsen erkänner alltså Huangs intresse och vill fortsätta processen.

Huang påpekar ändock att de engelska rapporterna om att han har ”vunnit” racet är inkorrekta, och menar att de konkurrerande intressenterna är väldigt ”starka”.

Angående någon ”deadline” menar Huang att ett köp av Liverpool innan transferfönstret stänger vore att föredra, men att han inte har satt det som något krav.

Huang bekräftar också att han representerar ett konsortium och vill inte offentliggöra vilka som ingår där, men han är noggrann med att påpeka att det inte är hans egna pengar som skulle köpa klubben.

Vidare förkastar Huang de rapporter som gör gällande att han har hypat sitt bud i media. Han menar att han inte har gjort detta. Istället menar Huang att hans intresse läckte från Liverpool, och att hans folk har agerat därefter.

Tvärtom menar han att hans största hinder är att han (och de han representerar) inte förstår sig på brittisk media. Huang menar att de brittiska medierna verkar ha koll på varje drag han gör, och att det förbryllar honom. Han erkänner att konkurrenterna har utklassat honom på mediefronten, han tillägger att han inte trodde att medierna skulle gräva mer i Storbritannien än vad de gör i USA. Av den orsaken har Huang anlitat världens ledande PR-företag för att reda upp mediesituationen, som han i dagsläget menar ger honom nackdelar.

Huang beundrar Premier League och menar att Kina har mycket att lära sig rent sportsligt.

Huang känner sig 50% säker på att lyckas köpa Liverpool.