Enligt News of the World är Tom Hicks nära att få låna £280 miljoner av The Blackstone/GSO Group för att kunna behålla sin andel av Liverpool och dessutom köpa ut den nuvarande delägaren George Gillett.

Om Hicks lyckas genomföra affären kommer han att ha mellan två och fem år till på sig att hitta en köpare till Liverpool. Han kommer däremot inte att budgetera för några investeringar i spelartruppen eller en ny arena, vilket nästan säkerligen kommer att göra att både Pepe Reina och Fernando Torres lämnar klubben, menar News of the World.

Vidare skriver tidningen att Liverpools styrelse har diskuterat saken, och trots att flera styrelsemedlemmar är emot att Hicks blir ensam ägare, verkar det vara svårt att förhindra ett sådant scenario.

Vad som kan stoppa en affär är att Gillett har sagt åt Hicks att hans villkor för att sälja sin andel är att Hicks investerar i spelartruppen och ny arena – någonting som Hicks inte är särskilt pigg på att göra.

För Liverpools del vore det en mardröm om Hicks köper Gillettes andel. En insiderkälla säger till ESPN Soccernet: ’If Hicks extends his control by pulling off this refinancing then Liverpool will become the next Leeds United.”

2 kommentarer
  1. Mm kännssom att gillett har lite vett i kroppen iaf. Det är ju det som är grejen att vara ägare. Man ska bygga upp en stark spelartrupp och, som i detta fallet, rusta upp en nyare arena!

Kommentarer är stängda.