Förra säsongen såg jag en 22-årig yttermittfältare dominera i the Championship. Det var hans absoluta genombrott på seniornivå, trots att han hade huserat där ett tag tidigare.

Efter halva säsongen – eller närmare bestämt i januari 2010 – flyttade han till Premier League. Jag hoppades att han skulle flytta till Liverpool, trots att många fans hävdade bestämt att en så pass oetablerad spelare inte skulle tillföra ett smack i en storklubb som Liverpool.

Spelaren hamnade i ett annat start lag – nämligen Manchester City – där han har etablerat sig. Han har även tagit en plats i Englands A-landslagstrupp.

Många har säkert redan listat ut att jag snackar om Adam Johnson.

Den här säsongen har en annan 22-årig yttermittfältare dominerat i the Championship. Han har gjort braksuccé och PL-scouterna dreglar naturligtvis åt hans prestationer.

För några år sedan spelade han i Liverpool, där han inte fick chansen av Rafa Benitez, och sedan dess har han utvecklats kontinuerligt i mindre klubbar.

Nu är han alltså en ytterst spännande yttermittfältare, som producerar såväl mål som assist, som kan dra sin gubbe, som kan spela på båda kanterna och som de egna fansen älskar att se.

Många har säkert redan listat ut att jag snackar om Adam Hammill.

Visst sjutton vore det synd om en local lad som Hammill flyttar till en annan PL-klubb och gör samma succé som Johnson?

4 kommentarer
  1. Ojojoj, jag såg Hammill redan när han va 16, 17 år och han blev snabbt en enotm favorit, jag förespråkade att han skulle få chansen MÅNGA gånger men fick oftast uppkäftiga svar av snobbar på TBR, och nu är han nära en flytt till PL.

  2. Har själv förespråkat en ”hemkomst” för Adam Hammill, en given värvning i mina ögon. Och som du säger, bara tanken att han skulle slå igenom i en annan PL-klubb är hemsk.

  3. Jag tycker det låter som en mycket klok köp fall det skulle bli något. för att R Benitez tycker inte om engelsmän som han inte är etablerade spelar kan jag inte göra något åt men jag som många andra tycker detta är en mycket intressant spelare.

    ElPayaso
    Har själv förespråkat en ”hemkomst” för Adam Hammill, en given värvning i mina ögon. Och som du säger, bara tanken att han skulle slå igenom i en annan PL-klubb är hemsk.

Kommentarer är stängda.