Andy Carroll har meddelat att han är tillgänglig till sommarens U21-EM i Danmark (The Daily Express).

Liverpool ser ut att signa Sylvain Marveaux på Bosman. Damien Comolli har agerat snabbt för att knyta åt sig 24-åringen, som även har varit aktuell för andra PL-klubbar. Marveaux ankomst kastar nya tvivel runt Joe Coles framtid i Liverpool. Cole har varit skadedrabbad och formsvag, och hans spel har inte motsvarat lönen på £100 000 i veckan (The Mirror).

Manchester United planerar att värva Ashley Young framför ögonen på Liverpool. Damien Comolli har identifierat Young som Liverpools ”top summer target”, men United har också anmält sitt intresse och är beredda att göra honom till ett av tre nyförvärv (The Daily Mail).

Aston Villa har informerat Ashley Young om att han kommer att säljas i sommar, eftersom de inte vill riskera att tappa honom som free agent sommaren 2012. Aston Villa hoppas kunna få omkring £12 miljoner för yttermittfältaren, som ser ut att flytta till Manchester United. Liverpool vill också signa Young, men han tros föredra United (The People).

* * *

David Moyes kan komma att lämna Everton i sommar, då hans arbetssituation ser ut att bli ohållbar, eftersom klubben behöver sälja åtminstone en nyckelspelare för att hålla tillbaka skulderna som närmar sig £45 miljoner. Flera klubbar visar stort intresse för trion Jack Rodwell, Marouane Fellaini och Leighton Baines – dessutom kommer Everton troligtvis att behöva sälja Mikel Arteta eftersom spanjoren tjänar hela £80 000 i veckan. Manchester United ligger närmast till hands för Rodwell, medan Baines är ett intressant namn för Arsenal men Liverpool kommer också att finnas med i budgivningen. Intressenter saknas inte heller för Fellaini (The Mirror).

Arsenal förbereder ett bud på £10 miljoner för Leighton Baines – men bara om Gael Clichy lämnar klubben. Everton behöver sälja spelare för att fixa till sin ekonomi och ett bud på £10 miljoner vore svårt att motstå, även om de skulle lyckas sälja Jack Rodwell för omkring £15 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool planerar att värva Leighton Baines för £15 miljoner, trots att Everton egentligen inte vill sälja vänsterbacken. Damien Comolli har redan kontaktat Everton om en affär, men trots att de är beredda att blocka en affär tror Liverpool att ett bud på £15 miljoner skulle framtvinga en motvillig försäljning från Evertons sida. Det är dock oklart om Baines vill flytta, eftersom han kan vara rädd för att göra Evertonfansen upprörda. Spekulationerna om en värvning av Baines har fått löftet Martin Kelly att börja fundera på sin framtid i klubben. Kenny Dalglish betraktar honom som en nyckelspelare, men kan få svårt att behålla honom om Baines skriver på för klubben. Kelly kommer att vilja ha försäkringar om speltid. En annan vänsterback som Liverpool visar intresse för är Jose Enrique (The Daily Star).

* * *

Arsenal är den senaste klubben att visa intresse för Taye Taiwo. Arsene Wenger letar efter en ny vänsterback och nigerianen toppar önskelistan (The People).

Svennis vill hämta Michael Owen till Leicester (The People).