[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Senaste om Jordan Hendersons nya kontrakt:

Liverpool är nära att skriva ett nytt femårskontrakt med Jordan Henderson. Kontraktet är värt upp till £100 000 i veckan (The Times).

Liverpool och Henderson är överens om ett nytt kontrakt värt £100 000/veckan. Mittfältaren förväntas skriva på i slutet av veckan. Kontraktet kommer att gälla till 2020 (The Telegraph).

* * *

Senaste om Memphis Depay:

Manchester United ligger närmast till hands för Memphis Depay. PSG och Liverpool jagar också holländaren; Brendan Rodgers hoppas att speltid ska få honom att välja LFC, men att inte kunna erbjuda CL-spel kommer att minska klubbens attraktionskraft (The Times).

Liverpool är intresserade av Depay, men det är även Manchester United (The Telegraph).

Liverpool ger Manchester United konkurrens om Depays signatur, men det kommer att bli svårt att locka honom utan CL-spel (The Guardian).

Liverpool har redan etablerat preliminär kontakt med Depay. Rodgers betraktar honom som en spelare som kan gå rakt in i Liverpool. PSV har informerat LFC om att budgivningen börjar på £15-18 miljoner (The Mirror).

* * *

Övrigt på transferfronten:

Brendan Rodgers ’first priority’ i det kommande transferfönstret kommer att bli en anfallare, då Daniel Sturridge är för skadedrabbad för att kunna gå att lita på som förstaval och Mario Balotelli har misslyckats. Balotelli kommer att säljas om Liverpool får ett vettigt bud på honom (The Telegraph).

Liverpool tror att man kommer att kunna locka över Danny Ings i sommar, och hoppas även att James Milner ska välja spel i LFC före andra alternativ (The Telegraph).

Steven Gerrard kommer som bekant att lämna efter säsongen. Glen Johnson och Kolo Touré sitter också med utåtgående kontrakt, medan Lucas Leiva förväntas säljas i sommar (The Telegraph).

Rodgers behöver förstärka anfallet i sommar, då Mario Balotelli, Fabio Borini och Rickie Lambert troligtvis kommer att skeppas (The Guardian).

FSG har försäkrat Rodgers om att han sitter säkert, trots den senaste tidens förluster. Rodgers har fått klartecken att spendera pengar i sommar. Klubben har redan etablerat kontakt med Depay; Rodgers vill värva en högklassig mittfältare och åtminstone en anfallare i sommar. Rodgers vill även justera klubbens rekryteringspolicy – istället för att köpa unga spelare med potential vill managern köpa mer etablerade spelare som går rakt in i A-laget. Trots sin unga ålder betraktas Depay som en spelare som går rakt in i A-laget. Rodgers vill även ha en etablerad innerittfältare – där är William Carvalho ett alternativ. Utöver Depay och innermittfältare måste Liverpool värva ytterbackar till båda kanterna och åtminstone en anallare. Klubben är intresserade av spelare som James Milner, Danny Ings och Neto. Klubben kommer nog att behöva lägga till pengar på den tilltänkta transferbudgeten på £30 miljoner (The Mirror).

Glen Johnson, Kolo Touré och Brad Jones blir free agents i sommar, de kommer troligtvis att lämna. Rodgers kommer även lyssna på bud för Mario Balotelli, Fabio Borini och Rickie Lambert. Vidare kommer Javier Manquillo tillåtas att återvända till Atletico Madrid, och klubben vill även göra sig av med José Enrique (The Mirror).

Rodgers kommer att vägra sälja någon av Raheem Sterling, Philippe Coutinho, Martin Skrtel och Jordan Henderson, trots att deras marknadsvärden gör att de skulle kunna inbringa stora pengar. Henderson är överens om ett nytt och Liverpool hoppas att Skrtel och Sterling blir nästa spelare att förlänga (The Mirror).

18 kommentarer
 1. Vi måste få in spelare som går rakt in i startelvan, vår startelva är inte tillräckligt bra för en topp 4 placering. Tycker att Tottenham till och med slår oss på fingrarna när man ser till kvaliteten på startelvan. Vi behöver få in en striker, en mittfältare att platsa in bredvid Henderson (gärna en riktigt bollskicklig och stark DM), ytterbackar/wingbacks på båda kanterna, en mittback och en reserv/förstamålis. Detta kommer att kosta skjortan, särskilt då vi missar CL. Men om vi någonsin ska tillbaka till CL, så är det tyvärr splash the cash som gäller.

  City kommer att sälja halva truppen och fylla på med unga etablerade spelare. Utd har en kassakista stor som Atlanten och kommer att maxa i sommar med att köpa in värdlsstjärnor. Arsenal kommer att spetsa till truppen ytterligare, kanske till och med bli riktiga titelutmanare nästa säsong. Chelsea kommer att finjustera sin trupp med att ta in en forward och lite spetskvalitet.

  Om vi inte ska halka efter ytterligare, så behöver vi få in världsklass!

 2. Hoppas verkligen att vietto är ett namn som Liverpool kollar på. Han skulle passa in väldigt bra i Liverpool.

  • Vi skulle kunna få om vi kan erbjuda ett fett jäkla kontrakt men det kan vi ju inte så…… NO DEPAY FOR YOU! 🙂

 3. Det gick väl sådär när vi värvade etablerat förra säsongen…

  Allt krut måste läggas på en defensiv mittfältare samt en anfallare av hög klass.
  Säg en carvalho och en Vietto.

 4. OM vi nu skulle få Depay så kommer jag inte riktigt förstå värvningen av honom. Vi har Coutinho, Ibe, Lallana, Markovic, Sterling som spelar som bäst på liknande positioner. Visserligen har Ibe och Markovic oftast utgått från positioner längre ner i banan de gånger som de har fått chansen denna säsongen. Det finns andra områden som jag hellre ser att vi förstärker.
  – Målvakt
  – Ytterback/wingback
  – Innermittfältare
  – Anfallare

 5. Det knepiga med värvningarna i kommande fönster är ju också det att Rodgers måste ha klart för sig för hur han vill spela.
  Vilka typer av ytterbackar ska vi värva, wingbacks eller mer utpräglade ytterbackar? Funkar Moreno som vb i 4-4-2? I vilket fall som så vill man ju inte att vi ska behöva spela med någon av Ibe, Markovic eller Sterling där eftersom det inte känns som dom gör sig bäst där (även om Ibe har gjort det riktigt bra).
  Ska vi lita med en eller två forwards? Många pratar om Benteke, jag ställer mig väldigt tveksam till att han är den typen som vi vill ha/behöver i truppen. Stark och tung, men jag föredrar en rörlig, intensiv spelare, kanske Vietto eller Dybala? Ings hade ju varit perfekt som backup till att börja med. Sen har vi ju en joker till i Origi också.
  Sen som alla säger, en bättre dm måste inhandlas, även om Lucas gjort det bra stundtals så måste vi uppgradera oss där för att kunna närma oss cl-klass.

  Hur som helst så ska det bli ett spännande fönster, även om man oftast tyvärr blir besviken i slutändan. Det är bara att hoppas på att Rodgers får ett stort inflytande på vilka som värvas och att han har lärt sig av misstagen!

  • Har inte Rodgers istället haft för stort inflytande om vilka spelare som skall värvas? Det är ju ganska tydligt att han behöver hjälp istället för mer inflytande

 6. En defensiv mittfältare som kan städa framför våra backar vore tacksamt men vem av kvalite kan vi tänkas få?

  Frågan är vilken anfallare de tänker satsa på som inte kräver hög lön och CL spel? Vi behöver hitta något guldkorn likt Suarez, en spelare inte jätte många har koll på.

  Silly season närmar sig med storm steg och man är lika hoppfull varje gång för att efter vara lite bitter över spelare vi inte fick in.

 7. Känns som vi fans är överens iaf en DM och en AF. Drömmen är ju Vietto eller Dybal om vi ska spela med BR nuvarande taktik. Men jag är tveksam om vi kan ro iland dessa..

 8. Depay hade ju vart kalasbra om vi kunde få in.

  Många skriver om William Carvalho, som jag inte har sett mycket utav alls. Men en spelare som jag gärna skulle se är Imbula i Marseille. Han känns som en extremt bra värvning!

  Som anfallare så är väl Vietto och Lacazette intressanta. Försvinner Borini, Lambert och kanske tom Balotelli så borde väl Ings med vara aktuell.

 9. Fast det inte en annan jätte talang i PSV? Typ Bakkali elr nåt sånt? Vad har hänt med han?

 10. En som borde nämnas mer är väl Asier Illarramendi? Riktigt vass i Sociedad, och har inte riktigt fått chansen i Real Madrid. Riktigt bra innermittfältare/DM, så tänk att få in både honom och Carvalho om Lucas också lämnar. Annars tror jag vi har en stor talang (kikat lite när U21 lirat) i Brannagan som varit med på bänken senaste tiden. Nu när säsongen i princip är körd, låt honom lira lite!!!

  Vietto eller Dybala istället för Lambert och Borini. Då har vi Sturridge, Vietto/Dybala, Origi och eventuellt Balotelli som anfallsuppsättning.

  Depay ja tack, speciellt om vi säljer Sterling (vilket jag inte tror vi gör). Dock vore Depay en riktigt bra värvning i mina ögon, väldigt duktig frisparksskytt och tillför med spetskvalité i den sista tredjedelen! Tänk er att kunna rotera mellan Depay, Sterling, Coutinho, Lallana och Ibe där uppe (alla lär inte vara skadefria hela tiden heller).

  Sedan gärna Milner som tillför mycket rutin och kan den engelska ligan utan och innan!

  Mittbacksförstärkningar? Målvaktsförstärkningar? Vilka finns det man skulle kunna tänka sig i Liverpool, realistiskt sett? Tycker BR borde ge Ilori chansen bredvid Can eller Skrtel nästa säsong, tror han passar bra in i vår spelstil då han är trygg med bollen och är också snabb (kan hänga med spelare som Aguero/Walcott när de får upp farten och gör att vi kan försvara oss bättre på kontringar).

  Hur ser ni på detta?
  Mignolet
  Flanagan – Skrtel – Sakho – Moreno
  Illarramendi – Carvalho – Henderson
  Depay – Sturridge – Coutinho

  Bänk:
  Ny Målvakt/ Jones
  Ilori
  Can
  Ibe
  Origi
  Vietto

  • Kom och tänka på Fabian Schär i Basel, hur har det sett ut för honom denna säsong, inte sett/hört så mycket på senaste tiden. Fortfarande tillgänglig på Free Transfer till sommaren?

 11. Sin Nombre
  Balotelli ryktas ju vara kommitténs val, och det gick ju bra. Men samtidigt verkar till exempel Lovren, Borini, Allen och Lambert vara Rodgers val, så köper att hans val av värvningar verkligen kritiseras. Men jag tror fortfarande att det borde bli bäst om han får spelare som han verkligen vill ha! Han borde ju som sagt förhoppningsvis lära sig av misstagen.

  Depay är enligt Sillybloggen en av de tre hetaste spelarna i sommarens fönster. Jag tror nog tyvärr vi får nöja oss med att drömma där… :-/

  • Vi är nog båda ense om att transferkommitténs arbete, där jag även tror att Rodgers ingår, har varit under all kritik under de här tre åren. Nu är det ju lite oklart om vem i kommittén som har förespråkat vilka spelare. Men Rodgers har väl tränat både Borini och Allen, och om han inte kunnat bedöma deras förmåga korrekt. Så talar ju det för att för att Rodgers behöver hjälp att värva spelare, även om man borde byta ut personer i transferkommittén.

   Depay hade varit en förstärkning, men tyvärr är nog han redan förlorad.

 12. Absolut. Förändring krävs, helt enkelt. Hellre lägga två feta summor på två mer färdiga spelare än att köpa typ fyra talanger/halvtaskiga lirare för samma pengar!

 13. Vad vi behöver till nästa säsong!
  Reserv målvakt
  Mittback
  Höger wingback
  Vänster wingback
  Central mittfältare
  Anfallare

  Ut
  Jones
  Johnson
  Enrique
  Toure
  Lucas tyvärr så blir han såld på Allens bekostnad
  Borini
  Balotelli
  Aspas
  Alberto

  Passar sedan Iliori, Flanagan och Wisdom i laget?

Kommentarer är stängda.