[fblike
url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Enligt The Mirror har representanter från Manchester United träffat Louis van Gaal. Detta skapar naturligtvis en känsla av ovisshet kring David Moyes framtid.

Bakgrunden är välkänd. Sur Alex Ferguson valde ut sin favorit att ta över United. Därefter har Moyes misslyckats fullständigt i United, men klubben har ständigt backat upp sin manager, vilket i sig inte är så märkligt med tanke på att hans kontrakt är väldigt långt och grundtanken var att skotten är en långsiktig lösning på managerposten. Uniteds ledning står således inför ett obekvämt val; att behålla floppen eller tappa trovärdighet genom att göra sig av med en uttalad långsiktig managerlösning.

Samtidigt är den tungt meriterade holländska managern Louis van Gaal snart tillgänglig. För tillfället är han förbundskapten för Holland, men det uppdraget upphör efter VM-slutspelet i Brasilien. Van Gaal kommer således att kunna träna ett klubblag från och med nästa säsong.

Van Gaal har inte gjort någon hemlighet av att han saknar klubblagsfotbollen. Han har heller inte gjort någon hemlighet av att han gärna vill träna ett lag i Premier League. Dessa omständigheter gör att spekulationerna knappast kommer att sluta förrän han skriver på för någon klubb.

Den klubben som framförallt har sammankopplats med van Gaal är Tottenham. Efter en gedigen inledning har Tim Sherwood i princip blivit ett skrattobjekt och känns rent allmänt som en klassisk ”dead man walking” på sin managerpost i Spurs. Det förefaller minst sagt osannolikt att Sherwood kommer att träna Spurs nästa säsong, trots att hans kontrakt faktiskt sträcker sig över den säsongen också.

The Mirror skriver att Spurs sägs vara frustrerade över att de inte har lyckats kommit överens med van Gaal och att Uniteds intresse skulle kunna förklara varför veteranmanagern inte har accepterat jobbet än. Van Gaal uppges vara intresserad av United-posten och vill gärna jobba med Robin van Persie, som han för tillfället har en väldigt god relation med i Hollands landslag.

2 kommentarer
    • Hehe, hoppas dubbelmötet mot Bayern kan övertyga dem om att låta Moyes stanna. Kanske om de lyckas ta en El-plats med… Jag hoppas – hur konstigt det än låter – att United avslutar säsongen bra för att Moyes ska bli kvar.

Kommentarer är stängda.