Inför matchen:

Klockan 14.00 inleder Liverpool säsongen genom att möta Guangdong.

Matchen visas live på Canal+ Fotboll.

Liverpools startelva: Gulacsi, Flanagan, Kelly, Carragher, Wilson, Poulsen, Spearing, Shelvey, Cole, Pacheco, Ngog.

Avbytare: Jones, Hansen, Agger, Kyrgiakos, Robinson, Wisdom, Adam, Aquilani, Coady, Kuyt, Carroll.

* * *

Efter matchen:

Matchen mellan Guangdong och Liverpool slutade 3-4 (1-2 i halvtid).

Liverpools mål gjordes av Poulsen, N’Gog, Coady samt Carroll.

Man bytte ut hela startelvan i paus. I andra halvlek mönstrade man Jones, Wisdom-Kyrgiakos-Agger-Robinson, Kuyt-Coady-Adam-Aquilani-Maxi, Carroll. Tredjemålvakten Hansen kom in under andra halvlek.

Första halvlek:
Liverpool inledde stillastående, men växte in i matchen… Så småningom började man skapa målchanser mot ett ärligt talat kasst Guangdong-försvar. Liverpool gjorde två mål på kort tid, men borde ha gjort fler. Man sprang i onödiga offsidesituationer, missade chanser – och en vinklade linjedomaren (inkorrekt) bort ett mål. Nåja, detta var ingen CL-final. När Poulsen dunkade in en volley fattade man att motståndet verkligen var tveksamt och sammanhanget betydelselöst. Guangdong reducerade sent i första halvlek, och det var ett mycket snyggt mål som de prickade in efter ett perfekt inlägg. Imponerande sekvens av kineserna.

Andra halvlek:
Ny halvlek – ny startelva. Jippomatch – javisst. Liverpool fortsatte att skapa målchanser. Det krävdes, för att uttrycka det hela snällt, inga genialiska passningar eller löpningar för att skapa målchanser på den här motståndaren. Carroll serverade Coady som utökade ledningen, och Carroll blev även målskytt efter ett fint väggspel med Maxi. Liverpool borde ha gjort fler mål, men istället var det Guangdong som plockade fram oväntade kvalitéer och gjorde två mål under matchens sista minuter. Ingen av Liverpools tre målvakter kunde göra särskilt mycket åt något av målen, jag vill snarare betona att Guangdong faktiskt var oerhört effektiva, då de gjorde tre mål på fyra bra målchanser.

Spelarkritik:
Mittfältet hade lekstuga i båda halvlekarna och de offensiva spelarna hade hur mycket tid och ytor som helst. Självklart glänste nästan alla som hade offensiva roller, även om jag – till skillnad från en del andra – inte tycker att Aquilani var särskilt bra. Han totalmissade ju två enkla passningar som hade frispelat medspelare… Nej, jag förstår inte alls varför vissa berömde honom efter matchen. Den som imponerade mest på mig vad faktiskt Jack Robinson! Charlie Adams (nej, jag stavar inte fel på hans namn) debut då? Jo, skotten slog flera fina passningar, somliga faktiskt med högerfoten, men han kan bättre – precis som alla andra. Men man måste givetvis acceptera att spelarna inte är på topp nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Pelle, tycker inte du att det är lite konstigt att Suso inte fick följa med till Asien? Jag tycker att han är en av våra absolut största talanger, håller han inte måttet än?

  • Andwa, Både ja och nej. Dalglish verkar vara angelägen om att inte slita ut och stressa en del av Liverpools talanger, som Sterling och Suso. Och Liverpool har ju så sjukt många kontrakterade spelare (många som man försöker göra sig av med), så det blir inte mycket plats för talanger. Jag är övertygad om att han och Suso kommer att vara med A-laget senare på försäsongen när man har fått bort mer dead wood…

   Tror dock att samtliga som är med A-laget i Asien är mer redo för seniorfotboll än Suso, Sterling etc. Killar som Wisdom och Coady är mycket mer redo rent fysiskt.

 2. Får känslan av att Meireles är på väg bort då han inte används idag…
  Någon som har samma tanke?

 3. Min fundering också, men de har ju med sig en ganska stor trupp och kanske sparar honom till på lördag i Malaysia.

 4. Meireles är inte helt återställd från sin ankelskada och vilas därför för att inte riskera något.

 5. Jag missade matchen men har läst lite om den och har fått en liten tankeställare.
  KAN det vara så som jag tänkte förrut att vi har en hel del spelare som hyfsat unisont har gått under beteckningen – dökött, som faktiskt kan höja sig till i år.
  Aqua, J Cole som exempel. Det verkar som att dom gjorde en riktigt bra match och bollade runt som gamla USSR-hockey lirare.
  KAN det vara så att vi kanske ska ge Joe chansen ett år till. Han har ju visat förr att han har kvalite i sitt spel, kanske bara kom in lite fel förra säsongen och hade svårt att ta sig ur det.
  Aquilani samma sak, jag tycker han i stort sett ALLTID har varit bra när han varit hel och spelat.
  KAN det vara så att vi har en riktigt skicklig spelare att starta några matcher och komma in från bänken i några och avgöra?
  Till och med Pölsan gjorde mål idag!!!
  KAN det vara så att tom han kan vara en tillgång i år? (Neeeej då drar jag det kanske för långt)…
  Och ja jag vet att vi mötte ett kinesiskt div 2 lag (lite skillnad mot PL-lag) men ändå, förstår ni min tanke.
  Om spelarna får träna med vårat enormt skickliga tränar team, påpeppade av KK och lite stöd från OSS!!!
  KAN det kanske vara så att vi ska behålla lite ”dökött” också…
  YNWA

  • Bo, Jag förstår hur du tänker, men tror ändå inte att man ska överdriva betydelsen av en sån här match. Glöm heller inte att de spelarna som vi kallar för ”dead wood” rimligtvis bör vara extremt motiverade under försäsongen, för att få vara kvar eller imponera på intressenter. Och även om t.ex Joe Cole skulle höja sig, skulle han behöva hålla världsklassnivå för att förtjäna sin lön, och så pass mycket kommer han nog inte att höja sig oavsett vilket…. Dessutom, de som fick lite speltid förra säsongen, kommer att få ännu svårare att få speltid kommande säsong, eftersom konkurrensen blir tuffare (pga nyförvärv) och matcherna färre (pga uteblivet spel i Europa).

 6. För mig gör det inget om vi ger Joe Cole en till chans! Han var riktigt bra idag tycker jag. Dock så möter man ett div 2 gäng från kina.