Senaste nytt

Grujic ut på lån

Marko Grujic är påväg att lånas ut ännu en gång efter sin lyckade sejour i Cardiff.

Den här gången ser det ut att bli Tyskland och Hertha Berlin för den serbiske landslagsmannen som enligt James Pearce vunnit racet om att signa den unge mittfältaren.

Den numera 22-årige Grujic har även gått med på att krita på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2023 och kommer strax därefter att lämna för Berlin på ett säsongslångt lån.

Hertha Berlin var sannerligen inte ensamma om intresse för Grujic. Han har under sommaren även lockat till sig intresse från Crystal Palace, Cardiff City, Middlesbrough, Torino, CSKA Moscow och Lyon.

Jürgen Klopp ansåg dock att Hertha Berlin var mest gynnsam för Grujic utveckling och var en stor del bakom valet av klubb. Tysken ser serben som a-lagsmaterial nästa säsong och ville se honom flytta till en klubb som gör det möjligt för Grujic att på allvar utmana om en startplats när han kommer tillbaka.

Gällande intresset från andra klubbar så sågs Grujic bara som ett backupalternativ av Hodgson medan Torino erbjöd ett lån med en utköpsklausul på £9 miljoner. Det passade varken spelaren eller Liverpool. Cardiff sågs länge som den mest troliga destinationen men spelaren själv valde att stanna och överväga sina andra alternativ.

Det blir nu alltså en Bundesliga-flytt till Hertha Berlin och Pál Dárdai’s trupp som slutade på en fin 10:e plats förra säsongen.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Kommentar

  1. Toyen

    Bra val, Gruj får spela, Klopp följer utvecklingen, nästa år så är utvecklingen enorm och då får vi äntligen se frukten av potentialen.

    Önskar läsa en krönika över hur en klubb som vinner CL nästan går på pumpen ekonomiskt och sedan kommer på rätt köl där vi är idag med alla faktorer inblandade om någon av er på TL orkar och har tiden framförallt för tittar vi 10 år bakåt så har det varit extremt djupa dalar, dåliga beslut, misshandel av ekonomin, fel val av tränare, listan kan göras lång lång lång och det ör såklart mycket som påverkat detta, det skulle vara intressant att läsa.

Laddar...