Totaal Liverpool kollar på lite olika typer av nyheter kring europeisk fotboll i allmänhet och Liverpool i synnerhet.

Liverpool bara vinner och vinner i Premier League. Således kom landslagsuppehållet lite olägligt, men finns det något annat intressant som sker eller åtminstone rapporteras av medierna?

* * *

Många av Liverpoolspelarna är på landslagsuppdrag, men inte alla. ESPN uppger att Alisson Becker, Adam Lallana och Alex Oxlade-Chamberlain kör extrapass på Melwood för att vässa formen.

* * *

AS skrev nyligen om Barcelonas senaste årsredovisning. De ska ha visat att Barcelona fortfarande är skyldiga Liverpool €94 miljoner(!) för Philippe Coutinho. Av dessa ska €27,07m betalas inom kort, resten av summan betas av med avbetalningar längre fram i tiden. Sammanlagt är Barcelona skyldiga klubbar €260m i övergångssummor medan klubbar bara är skyldiga dem €75m. Everton är den klubben som ska betala mest till Barcelona, då de är skyldiga katalanerna €25m.

* * *

I Brasilien rapporterar Torcedores att den av Liverpool ägda mittfältaren Allan har presterat bra i Fluminense under den här säsongen. Detta ska ha gjort även andra klubbar intresserade – så som exempelvis Flamengo – som har en betydligt tjockare plånbok än Fluminense.

22-årige Allan har inte lyckats få arbetstillstånd i Storbritannien. En försäljning ligger därmed nära till hands.

* * *

Thomas Müller, som fortfarande bara är 30 år, har blivit en squadplayer i Bayern München. Nu uppger Bild att Müller är beredd att byta klubb i januari.

Icke-namngivna engelska klubbar är intresserade av Müller. År 2015 försökte Manchester United, då styrt av Louis van Gaal att signa Müller. 2017 var det Liverpool och Jürgen Klopp som försökte. Vilka försöker 2019/2020?

* * *

Tottenham sitter i en obekväm situation med Christian Eriksen, vars kontrakt går ut efter säsongen. Förra sommaren försökte de, förgäves, få enorma pengar för dansken.

Nu rapporterar Mirror att Spurs kommer att försöka rea ut Eriksen i januari. Detta i ett desperat försök att få en övergångssumma för honom.

3 kommentarer
  1. Vad är problemet med att få ett arbetstillstånd för Allan? Vore onekligen synd att gå miste om denna lirare som spås en fin framtid och speciellt nu när vingar Klopp som kan göra han ännu bättre..

    • Allan har varken europeiskt pass eller A-landskamper, så det är nästan omöjligt för honom. De kan göra undantag för ”exceptional talents” men han har ingen transfersumma eler meriter som legitimerar det.

Kommentarer är stängda.