Schalkes stjärna kan hamna i Liverpool.

Idag uppger tyska Bild att Jürgen Klopp vill signa Leon Goretzka – och att intresset är ömsesidigt. Goretzka attraheras av att spela under Klopp och dessutom att få återförenas med den tidigare lagkamraten Joel Matip, som är en vän till honom.

Bild påpekar dock att Barcelona, Bayern München, Real Madrid och Juventus också är intresserade av Goretzka.

Schalke, å sin sida, gör allt för att behålla sin landslagsmittfältare. De erbjuder honom en enorm årslön på 12 miljoner euro , vilket troligtvis är mer än t.ex LFC erbjuder honom, men trots detta kommer han sannolikt att flytta.

Goretzka blir free agent i sommar.

5 kommentarer
 1. Hade varit en riktigt tung värvning. Hoppas verkligen. Lämnar Can och vi får in Goretzka så är det enligt min mening ett uppsving för klubben. Hoppas vi går för De Vrij med som mittback. Hade varit otroligt nöjd då.

 2. Tack för ett grymt pod-avsnitt. För att knyta ihop det med den aktuella tråden så pratade ni ju mycket om defensiva mittfältare.

  Om Goretzka kommer in nästa sommar, och med Keita på det, så lär vi väl knappast värva in ytterligare en mittfältare.

  Så frågan är kan Goretzka bidra ngt för defensiven som ingen annan gör i laget?

  Sen så lyssnade jag till en intressant teori på en annan Liverpool-pod där en persons tes var att den defensiva mittfältaren som vi känner till idag inte kommer ha en lika stor plats i elitfotbollen om ett par år. Han menade på att Klopp och Guardiola ligger i framkant för fotbollens utveckling och därför så kommer vi inte att få se den klassiska defensiva mittfältaren i deras lag.

  Några tankar om detta påstående och vilka defensiva mittfältare som just nu är aktiva i världsfotbollen ser ni skulle bidra till detta lag?

  • Har skickat det vidare till podcast-gänget. Får se om vi återkommer i nästa avsnitt om detta 🙂

 3. Hade varit underbart att få in Göretzka. Känns som en uppgraderad Emre Can även om det ör synd att han lämnar…
  Mittfält med Göretzka Keita och Coutinho hade varit drömmen men kanske vi får in Lemar där för att slåss om plats med Gini, Ox och Lallana.
  Vad tycker ni om Göretzka?

Kommentarer är stängda.