[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool verkar ha vunnit dragkampen om Joe Gomez, som ser ut att bli klar för klubben i början av nästa vecka. Förhandlingarna är långt gångna och förväntas bli helt klara de kommande dagarna. Liverpool hade hoppats på att värva Gomez för £3,5 miljoner + bonusar men nu ser summan ut att landa på £6 miljoner + bonusar. Trots stort intresse från såväl engelska som utländska klubbar vill Gomez verkligen till Liverpool. Det har nämnts att Gomez kan komma att lånas tillbaka till Charlton så fort övergången blivit klar, men hans camp är övertygade om att tonåringen kan visa på försäsongen att han hör hemma i Liverpools A-lagstrupp redan nu. Liverpool har följt Gomez i 3 års tid och nu slår man alltså till (The Liverpool Echo).

* * *

Roberto Firminos representant har redan bekräftat att han kommer att flytta till England i sommar. Nu har Liverpool intensifierat sitt intresse för Firmino, som även är eftertraktad av båda Manchesterklubbarna. Hoffenheim kräver €25 miljoner för att släppa honom (Globoesporte).

* * *

Aston Villa ligger närmast till hands för Charltons talang Jordan Cousins, som även är ett intressant namn för Liverpool och Newcastle (The Daily Mail).

* * *

De senaste dagarna har Liverpool placerat sig i ’pole position’ i racet om Lucas Dignes signatur. Valencia och Roma är också intresserade av vänsterbacken, som är tillgänglig för €12 miljoner (France Football).

* * *

Liverpool kommer att ge Southampton ett andra bud på Nathaniel Clyne. Det nya budet ligger på £12 miljoner. Clyne har klargjort att han vill vidare och Southampton är villiga att sälja – men hittills har de krävt £15 miljoner i övergångssumma och det är oklart om de kommer att acceptera Liverpool andra bud (The Mirror).

Edin Dzeko är inte särskilt sugen på att flytta till Liverpool och kommer således inte att inkluderas i en övergång som tar Raheem Sterling i motsatt riktning. Christian Benteke är fortfarande Rodgers förstaval till att förstärka anfallet (The Mirror).

Sunderland är på väg att buda £8 miljoner för Sam Byram, som även är intressant för Manchester City, Liverpool, Southampton och West Ham (The Mirror).

11 kommentarer
 1. Jag är inte en av dom som gnäller så fort vi värvar talanger (tvärtom) men jag är lite förvånad över denna värvningen när vi har en ganska full mittbacksuppsättning och därtill Tiago Ilori som jag tror mycket på och Andre Wisdom som nyligen skrev nytt kontrakt.

  Men hoppas på en bra värvning såklart.

  Skulle gärna se att vi roffade åt oss Will Hughes och Patrick Roberts också. Hade gärna sett Dele Alli också men han hamnade ju tyvärr hos Spurs.

  • Å andra sidan, om Liverpool verkligen tror på Gomez, så är det lika bra att köpa honom nu. Kolo Touré, Skrtel och Lovren kommer knappast att bli kvar i klubben i många år till. Liverpool kommer nog att gå ungefär +/- 0 på rockaden Gomez vs Coates. Dessutom vore det bra för TL’s utlåningskoll om Liverpool värvar någon stortalang och därefter lånar ut igen, som med Origi, så fler talanger är definitivt välkomna även om de inte tar platser redan nu… 🙂

 2. Firmino alltså? Trodde han var klar redan för Utd. Utifrån det lilla jag känner till honom känns det som en spelare med fart och teknik som skulle vara något vi behöver och troligen skulle kunna spela som nr 10 och framför allt på alla positioner i ett tremanna-anfall. Någon som sett mer av honom än mig?

  Spontant; sälj Sterling och få det gjort och ta in Firmino.

 3. Kan Firmino spela som central anfallare i ett tremanna anfall såsom Sturridge? Jag vet han är mer av en 10a eller släpande anfallare men kanske han kan användas så som Sterling då Sturridge inte är tillgänglig?

 4. Liverpool = Den nya talangfabriken 🙂 Tror dock att detta kan vara rätt väg att gå för att generera eventuell vinst. Förhoppningsvis kan vi får talangerna och blomma ut och behålla dom i klubben, vilket kan vara svårt (se Arsenal). Kan vi blanda grymma talanger med etablerade världsspelare, så har vi nåt väldigt intressant att se fram emot.

  Digne, Clyne och Firmino hade varit 3 fina värvningar, dock så tror jag att vi i bästa fall landar ett av namnen. Känns som att Rodgers får en väldigt liten plånbok i sommar med tanke på hur det gick sist. Därför känns det ännu viktigare att han använder plånkan på rätt sätt.

 5. Liverpool börjar säsongen borta mot Stoke! Känns ju som en enkel borta match med tanke på 6-1 krossen senast – not!

 6. City har lagt ett nytt bud på £40m för Sterling enligt Sky Sports. För lågt anser jag! Hoppas LFC kräver mer!

 7. Moment 22 : CL spel kräver CL spelare … CL spelare kräver CL spel ….
  ( get the catch )

 8. Ser hellre Austin än Benteke om jag ska vara helt ärlig, Austin har rätt så hygglig teknik och tar faktiskt en hel del fina löpningar inne i boxen 🙂 Dessutom kostar han hälften av vad Benteke kostar

 9. Vem har vi mest nytta av Firmino eller Kovacic?

 10. Skull gärna se Bacca från Sevilla eller varför inte Higuain i Napoli.

Kommentarer är stängda.