Skadeläget allt mer kritiskt – men två stjärnor är på väg tillbaka.

Liverpool har blivit överösta av skador den här säsongen. Den senaste spelaren att gå sönder är Joe Gomez, som skadade sig på träning med engelska landslaget. I skrivande stund har inte omfattningen av skadan fastställts, men Sky Sports beskriver den som en ”potentiellt allvarlig knäskada”.

Utöver Gomez är följande LFC-spelare på skadelistan:

– Virgil van Dijk. Kommer förmodligen missa resten av säsongen på grund av Jordan Pickfords överfall i derbyt mot Everton.

– Trent Alexander-Arnold. Drog på sig en muskelskada mot Manchester City och förväntas missa cirka fyra veckors spel.

– Thiago Alcantara har varit borta sedan Richarlisons fula tackling, men är på väg tillbaka och kan möjligtvis spela mot Leicester.

– Fabinho är också aktuell för spel mot Leicester.

– Alex Oxlade-Chamberlain gick sönder på försäsongen under augusti månad. Nu, tre månader senare, vet klubben fortfarande inte när han kan göra comeback.

– Alisson Becker, Joel Matip, Kostas Tsimikas, Jordan Henderson, Naby Keita och Sadio Mané har missat matcher under säsongen, men är i speldugligt skick sedan en tid tillbaka.

* * *

Just nu består Klopps försvarsalternativ av följande spelare:

Högerbackar: Neco Williams, James Milner

Mittbackar: Joel Matip, Rhys Williams, Nat Phillips, Fabinho (nära comeback)

Vänsterbackar: Andy Robertson, Kostas Tsimikas, James Milner

2 kommentarer
  1. Hur ser ni på Hendo som mb-alternativ? Förstår väl kanske att han inte listas ovan, men han kanske ändå är ett alternativ.

    Stor SUCK i övrigt… Skadorna lär kosta oss chansen till en ny ligatitel denna säsongen.

    • Jag gillar egentligen inte tanken med Hendo i backlinjen, vi har redan plockat bort Fabinho från mittfältet, och Hendo är en spelare som gör att vi ofta vinner mittfältskampen. Med Thiago-Hendo-Wijnaldum kommer vi trots allt få ett urstarkt mittfält framför en potentiellt darrig backlinje. Tror det blir en nyckel att få till mittfältet nu, med Thiago kommer vi bli bättre i possession och få ett mer varierat passningsspel, behövs inte minst nu när både van Dijk och Trent är borta, i vanliga fall brukar dom ju slå väldigt bra längre passningar.

Kommentarer är stängda.