Liverpool kommer att värva en mittback i januari. Var så säkra.

Sedan Michael Edwards tog över spakarna bakom Liverpools värvningsmaskin har klubben väldigt, väldigt sällan gjort panikvärvningar. Istället har man gjort genomtänkta, långsiktiga rekryteringar som enligt vissa insatta analytiker ofta planerats flera transferfönster i förväg. Det enda stora undantaget – där Edwards verkligen tog in en spelare på grund av ett kortsiktigt behov – var när Steven Caulker lånades in från QPR under januari 2016. Då drogs Martin Skrtel, Dejan Lovren, Mamadou Sakho och Kolo Touré med skador, vilket fick Edwards att agera.

Nu har yttre omständigheter åter igen skapat en situation där Liverpool verkligen behöver få in en mittback i januari. Skillnaden är att klubben inledde den här säsongen med en mittback kort, i och med att Lovren aldrig ersattes, men å andra sidan fick man in Thiago Alcantara utan att sälja någon mittfältare. Det skapade en större numerär av centrala mittfältare, vilket har fått konsekvensen att Fabinho enklare kan kliva ner i backlinjen när de andra mittfältarna är tillgängliga.

Att tappa van Dijk var oerhört tungt. Han är bäst på allt, han är bäst av alla. Men att tappa Gomez var ett slag på någon som redan ligger ner, att just han blev skadad fick bara inte hända. I van Dijks frånvaro hade Gomez chansen att cementera en plats i startelvan och utvecklas till en ledande mittback i startelvan, vilket han realistiskt sett aldrig kommer att bli när han spelar tillsammans med van Dijk. Jag tror att Gomez och Fabinho hade varit vårt ordinarie mittbackspar den här säsongen om engelsmannen fått vara hel, inte minst eftersom det alltid bara är en tidsfråga innan Matip blir indisponibel igen.

Nu är inte frågan om Edwards kommer att värva i januari utan vem det blir. Det kommer säkerligen finnas fler klubbar än vanligt som är villiga säljare, i och med covid-19, men samtidigt vet alla att Liverpool måste köpa en mittback. Det kommer säkert bli svåra förhandlingar för Edwards, men det vet vi att han kommer att klara med bravur. Någon ny Caulker bör det dock in bli; jag är övertygad om att man köper in någon med långsiktiga avsikter, och inte lånar in som man gjorde med Caulker.

10 kommentarer
 1. Känns det inte som om vi kommer att gå för Upamecano ändå? Om utköpsklausulen stämmer inför nästa sommar borde vi väl kunna betala den + en premium?
  Leipzig bör väl planera med att han lämnar i sommar om klausulen stämmer och borde således vara intresserad att få ett högre pris. Visserligen är deras lag ett steg högre upp i rangordningen än de var när Keita såldes. Vad tror ni?

  • Låter som ett vettigt köp men vad är hans utköpsklausul till sommaren? Men allt hänger nog på hur det går för Leipzig i CL. Är de kvar till slutspel så lär vi behöva betala bra mycket för att de ska tycka det är värt det men ibland betalar vi det de vill ha för att vi verkligen vill ha spelaren.

  • Det snackas väl om £40m, men det låter otroligt i mina öron. Vi lär väl bli skimmad oavsett vem vi köper med tanke på vår situation men där har vi åtminstone en utköpsklausul som någon form av riktkurs.

 2. Det snackas väl om £40m, men det låter otroligt i mina öron. Vi lär väl bli skimmad oavsett vem vi köper med tanke på vår situation men där har vi åtminstone en utköpsklausul som någon form av riktkurs.

 3. Rykten om Ruben Semedo ”Done deal” i Januari.
  15€ stigande till 20€.
  Tillgänglig 1’a Januari.

  Har aldrig hört talas om Ruben, någon som kan fylla i?

  • Toyen: Tror inte en sekund på det där. Han är duktig, men också en skandalspelare som blev dömd till dryga böter och 8 års utvisning från Spanien för ett par år sedan. Tror inte en sekund på att Liverpool skulle ta in en så strulig spelare.

  • ”8 års utvisning”…
   Hmm. Wtf gjorde han?

 4. Skjut inte budbäraren.

  LFCZone har haft makalöst många rätt senaste tiden men jag håller med dig, luktar salthög, enorm salthög.
  Senaste sägen är att Klopp/Styrelse inte kommer värva någonting i Januari trots krisen laget befinner sig i och detta efter långa samtal med varandra.

  Även detta är så mycket förvånande så jag har slutat leta ”rykten”, det som är oroväckande angående båda dessa salthögar är att det är flera som skriver om det, engelska som tyska, spanska, italienska. Ska man lägga vikt vid det

  • Det var bara en tidsfråga innan brittiska LFC-bevakare skulle rapportera att det inte blir någon mittback i januari. Tar ungefär lika seriöst på det som Liverpool inte var intresserade av varken Alisson eller Thiago.

Kommentarer är stängda.