För 12 månader sedan gjorde Gomez A-lagsdebut för Charlton. På söndag kan han göra detsamma för Liverpool. Snacka om kometkarriär!

För några månader sedan fyllde Joe Gomez 18 år och representerade Charlton Athletic i the Championship. Den 20:e juni köptes han av Liverpool för £3,5 miljoner och sedan dess har saker och ting gått snabbt.

När Gomez värvades var den allmänna bedömningen att han skulle lånas ut under 15/16. Att ta klivet direkt från Charlton till Liverpool bedömdes vara smått omöjligt. Det dröjde dock inte särskilt många träningar innan Gomez hade övertygat Rodgers om att han minsann är i Liverpool för att stanna. Rodgers var tämligen säker på sin sak och snabbt offentligt: Gomez blir i Liverpool och han kommer att få speltid i A-laget.

Idag skriver The Telegraph att Gomez troligtvis kommer att starta i helgens ligapremiär mot Stoke. På försäsongen har han har imponerat på såväl höger- som vänsterbackspositionen, och det är på den sistnämnda positionen som han kan få starta på söndag. Det blir i så fall på Alberto Morenos bekostnad, vilket inte vore direkt överraskande. Moreno hade som bekant problem med en skada på försäsongen och missade de första träningsmatcherna. Samma träningsmatcher där Gomez briljerade med sin fysik, spelsinne, initiativförmåga och passningsspel.

De flesta är nog överens om att Moreno har varit lite upp och ner under sin tid i Liverpool. Hans debutsäsong i klubben innehöll både höga toppar och djupa dalar. Något överraskande verkade Moreno bli sämre och sämre under fjolårssäsongen, men samtidigt är spanjoren fortfarande bara 23 år gammal och anslöt till LFC som en ganska oerfaren spelare.

Många anser fortfarande att Liverpool bör köpa en ny vänsterback innan transferfönstret stänger. Kanske väljer Rodgers att ge Gomez en chans att visa vad han går för innan ett definitivt beslut tas? En som nämns i sammanhanget är Lucas Digne, som onekligen verkar vara på väg bort från PSG. Behöver Liverpool verkligen Digne eller kan Gomez fylla luckan? Efter matchen mot Stoke kan vi ha fått början till svaret på den frågan.

* * *

Mer läsning:

2 kommentarer
  1. Med Enrique ut behövs en till ytterback, iaf om vi vill ha två spelare/position. Det grundar jag på att Gomez bör ge Clyne konkurrens till höger, och Digne eller ngn annan Moreno till vänster. Sen beror ju detta på hur fräsch å bra Flanagan anses vara. Han kan ju vara lösningen också. Och på om BR har bestämt sig för att spela fyrbackslinje i år. Men med Flanagan som högst osäker skulle jag gärna se en till ytterback. Moreno har varit fruktansvärt virrig nämligen.

    • Gillar Flanno skarpt men efter en så lång frånvaro tror jag det bästa vore en utlåning när han anses fit for fight igen. Ser gärna att vi tar in en vänsterback som har en bättre defensiv än Moreno. Moreno bör dock göra en bättre andra säsong men redan innan han kom så tvivlade experter på hans defensiv. Kan han bara höja sin lägstanivå så har vi en riktigt bra vänsterback i många år framöver.

Kommentarer är stängda.