. . .

Steven Gerrard ser ut att missa säsongsavslutningen och några träningslandskamper med England. Rodgers planerar nämligen att tidigarelägga den axeloperation som Gerrard behöver, eftersom Liverpool ändå inte har någon chans att sluta femma i ligan – vilket skulle behövas för att garanteras spel i Europa nästa säsong (The Mirror).

* * *

Williams2

FSG vägrar sanktionera Brendan Rodgers försök att signa Ashley Williams. Swansea vill ha £12 miljoner för Williams, vilket varken FSG eller klubbens transfer-kommitté tycker att han är värd. De anser helt enkelt att det vore dålig business. FSG är inte ovilliga att värva erfarna spelare – men då med villkoret att de är tillgängliga för rimliga prislappar (GOAL.com).

* * *

Southampton ger Liverpool konkurrens om Victor Wanyamas signatur. Saints är beredda att buda 10 miljoner på den fysiskt starka mittfältaren, som även är ett intressant namn för Manchester United och Arsenal (The Mirror).

Manchester United förbereder ett bud på £20 miljoner för Claudio Marchisio. Mittfältaren uppges ha sagt till vänner att han gärna skulle flytta till Premier League om klubbarna kommer överens om en övergångssumma (The Mirror).

José Mourinho vill ha Steve Kean som assistent i Chelsea. På önskelistan bland spelare återfinns bland andra Nemanja Matic, som har gjort succé i Benfica sedan de fick honom som en del av affären som tog Luiz till Chelsea (The Mirror).