Liverpool letar efter en ersättare till Lovren – och en utmärkt fransk talang uppges vara aktuell.

Mycket talar för att Dejan Lovren kommer att lämna Liverpool i sommar. 30-åringen har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med klubben och var på väg bort redan förra sommaren, då många källor uppgav att kroaten ville flytta till AS Roma, men i slutändan lyckades aldrig den italienska huvudstadsklubben presentera ett seriöst bud för honom.

Nu är ryktena tillbaka kring Lovren. Enligt Tuttomercatoweb (TMW) är Liverpool villiga att inkludera honom i ett bud som ska ta Kalidou Koulibaly i motsatt riktning. Enligt undertecknad låter det dock osannolikt att Liverpool är ute efter Koulibaly, som nyligen fyllde 29 år. Därför är dagens uppgifter från Le 10 Sport desto mer intressanta.

Le 10 Sport skriver visserligen att Liverpool helst vill värva Koulibaly till mittbackspositionen, men med det intressanta tillägget att Boubacar Kamara är klubbens backup-alternativ till Koulibaly. Den 20-årige Kamara är onekligen den typen av värvning som Liverpool gillar att göra; han är ytterst talangfull, mångsidig och har stor utvecklingspotential.

Kamara är främst mittback, men den högerfotade yngligen har också använts som defensiv mittfältare och vänsterback i Marseille. Han är snabb, spelskicklig och positionssäker, men har ännu inte byggt upp någon monsterfysik. Om han utvecklar den fysiska biten finns onekligen en riktigt bra PL-spelare där inuti.

Le 10 Sport uppger att även Everton är ute efter Kamara. Enligt deras uppgifter kräver Marseille omkring €30m (drygt £27m) för den mångsidiga talangen.

8 kommentarer
 1. Hur troligt är det med en Koulibaly värvning för 100m euro när vi inte kunde köpa Werner för 50 som ansågs för dyr? Då känns talangen som mer rimlig men men Klopp vet nog vad han gör.

  • Pär: Liverpool köper inte 29-åringar för 100m oavsett hur mycket pengar man har tillgängligt. Så vi behöver nog inte vara oroliga för att det sker med Koulibaly.

 2. Intressant med Boubacar Kamara. Som inbiten FM nörd har jag ganska stor koll på honom. Vet att man inte kan jämföra verkligheten med ett spel men FM:s scouting är världsklass och flera klubbpresidenter, sportchefer, manager, scouter osv. har erkänt att de använder sig titt som tätt av FM för att hitta nya spelare. Sen scoutar de dom så klart i verkligheten.
  Om han har ett litet uns av den talang han besitter i FM har han stor möjlighet att bli en riktigt bra spelare.
  Bara hoppas att om han kommer till oss att han tar rätt steg i utvecklingen och inte blir en ny Sakho.

 3. Vad hade ni tyckt om att ersätta Adrian med Joe Hart?

  • Fördelen med Hart är att han är britt, men aldrig varit något större fan av honom som målvakt. Tycker han är rätt överskattad, vilket brittiska målvakter ofta blir när de gör okej ifrån sig.

  • Adrian är ju dock inte mycket att hänga i granen.

  • Tycker han är helt okej, men inget snack om att vi kan hitta ett starkare namn. Svårt att hitta en bra målvakt som kan tänka sig att vara tvåa bakom världens bäste, utan skador blir det inte många matcher, tror inte Hart är sugen på den rollen.

Kommentarer är stängda.