Liverpools konsekventa och jämnhet gjorde att man kunde ta sin första ligatitel på 30 år.

Ingenting kunde stoppa Liverpool den här säsongen. Det började med att vi soppade mattan med en nativ nykomling i form av Norwich och slutade med att vi sopade mattan med ett cyniskt, defensivt disciplinerat Roy Hodgson-tränat Crystal Palace.

Liverpool har vunnit 28 av 31 matcher. 2 oavgjorda. 1 ynka förlust.

Laget har hittat sätt att vinna nästan alla matcher. Många matcher har varit fantastiska att se på, men även mindre bra insatser har resulterat i vinster. Jag tänker på bortasegrar mot Spurs, Southampton och Aston Villa, för att nämna några matcher. Till skillnad från för några år sedan har försvars- och målvaktsspelet ändå gjort att laget fått en möjlighet att vinna matcherna även i motvind.

De fantastiska insatserna är dock inte lätträknade. Det som har varit så underbart att se är hur laget har studsat tillbaka efter spelmässigt mindre bre insatser.
Efter bortamatchen mot Saints svarade man med att köra över Arsenal på Anfield.
Efter den knappa bortasegern mot Aston Villa svarade man med att köra över Manchester City på Anfield.
Efter den oväntat tuffa hemmasegern mot Brighton & Hove Albion svarade man med att köra över Everton på Anfield.
Efter hemkomsten av VM för klubblag svarade man med att köra över Leicester på King Power Stadium.
Och så vidare.

I dagens TL-poddinspelning pratade vi om nyckelmatcher. Det är inte helt enkelt att välja ut enskilda matcher, men just ovan ”styrkebesked efter mindre bra insatser” är svårt att bortse från.

Det är också svårt att bortse från att Liverpool är fullständigt överlägsna alla andra i den här säsongens Premier League. Inför säsongen var det som upplagd inför en ny duell mellan Liverpool och Manchester City, men LFC gick på knockout och för Citys del har säsongen snarare handlat mer om att befästa andraplatsen i tabellen än att försöka komma ikapp LFC. Så stor har poängdistansen varit i tabellen.

Ingen kan säga att Liverpool vinner ligan oförtjänt. Tvärtom är man mer överlägsna än vad någon klubb har varit tidigare; ingen annan har vunnit ligan med 7 matcher kvar att spela.

Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen. Nu är tiden att njuta för oss LFC-fans.