Mac Allister ser ut att bli den första mittfältaren som Liverpool värvar i sommar.

Alexis Mac Allister är en av säsongens stora succéspelare i såväl klubb- som landslag. Han har varit magnifik på Brightons mittfält och spelade också en viktig roll när Argentina vann VM.

Glädjande nog uppges Liverpool ha vunnit dragkampen om Mac Allisters signatur. Enligt Times och flera andra pålitliga källor är Liverpool överens med 24-åringens representanter och man siktar på att göra klart allt under den här veckan. Trots intensivt intresse från konkurrerande klubbar verkar Liverpool vinna dragkampen om spelaren, eftersom han vill spela för Jürgen Klopp.

Eftersom Liverpool är beredda att matcha hans utköpsklausul förväntas inte förhandlingarna med Brighton utgöra ett problem. Det har tidigare ryktats om att klausulen ligger på £65-70m, men enligt Ben Jacobs ligger klausulen på mindre än £45m.

* * *

Fler mittfältare uppges vara på väg in.

Enligt flera källor förhandlar Liverpool om både Manu Koné (Borussia Mönchengladbach) och Khéphren Thuram (Nice).

Ryktena kring Thuram har inte blivit mindre intensiva sedan ”likade” en Instagram-post som handlade om Mac Allisters förväntade övergång till Liverpool.

* * *

Samtidigt skriver Northern Echo – som främst bevakar Newcastle – att Skatorna ser ut att gå bet på Gabri Veiga. Tidningen pekar ut Liverpool som favoriter till att värva 21-åringen, som har gjort succé i Celta Vigo den här säsongen.

Veiga har en utköpsklausul på €40m, vilket motsvarar ungefär £35m.

1 kommentar
  1. Väldigt nöjd om vi får MacAllister, helt rätt spelartyp för att få ordning på vårt mittfält igen. Hade jag fått välja hade jag ju tagit Caicedo, men MacAllister känns också som en klassvärvning som borde sitta som en schmeck vad gäller spelstil. Fördelen är ju också att sången är given: ”There’s only two MacAllisters”😉

    Vad gäller övriga ser jag alldeles för lite fotboll utanför PL för att uttala mig. Men samtliga är ju hypade, förhoppningsvis på ett bra sätt, och dessutom unga. Skulle gärna se att man värvar någon mittfältare med offensiva kvaliteter tillsammans med MacAllister iaf, och så lär nog klubben också tänka. Thiago spelar vare sig alltid eller för alltid.

    Skönt att klubben återigen är helt rätt ute med spelartyp, kvalitet/prisklass och ålderstruktur👏 Nu ska vi bara visa att vi kan vara lika vassa på fotbollsplanen som på transfermarknaden också…

Kommentarer är stängda.