Luis Suarez, som värderas till omkring £20 miljoner, närmar sig en flytt till Liverpool. Liverpool planerar att köpa uruguayanen, som man betraktar som en nyckelvärvning, och göra sig av med Ryan Babel, som är ett intressant namn för såväl engelska som tyska klubbar. Suarez har samma agent som Fernando Torres och har bett honom att hitta en ny klubb den här månaden. Liverpool och Spurs står först i kön, men det faktum att Liverpool fortfarande har en stor spansktalande bas kan fälla avgörandet när Suarez tar sitt beslut. För tillfället är Suarez på Ajax träningsläger i Turkiet, men coachen Frank de Boer erkänner att han har haft ett snack med sin stjärna rörande framtiden: ”I’ve had a showdown with Luis. I wanted to know what is plans are and what the future will bring. Luis is training hard. He told me that if a big club comes in for him now he is ready to talk to them,” sa de Boer, och tillade att han har en backup-plan om Suarez lämnar klubben i januari. Rörande Babel, ser han ut ett lämna Liverpool för omkring £8 miljoner. Fulham och West Han är intresserade av Babel, men han kommer förmodligen att flytta till Tyskland, då han är redo att acceptera Hoffenheims erbjudande på omkring £65 000 i veckan. Schalke är också intresserade, men  är inte beredda att matcha den lönen (The Mirror).

Kenny Dalglish vill hämta in spelare som Luis Suarez, Charlie Adam och Stephen Warnock i januari. Suarez och Adam uppfyller ägarnas kriterier, då de är unga, men det är oklart om de är beredda att finansiera värvningar av äldre spelare, som till exempel Warnock (The Daily Mail).

Luis Suarez toppar Liverpools önskelista (The Telegraph).

Liverpool visar intresse för Stewart Downing. Man är beredda att buda omkring £10 miljoner för den vänsterfotade mittfältaren. En annan spelare som Liverpool är intresserade av är Charles N’Zogbia, men Wigan vill ha omkring £15 miljoner för honom (The Daily Express).

Liverpool är nära att värva Mark van Bommel. Bayern München är beredda att släppa honom för 3 miljoner euro, vilket både Liverpool och AC Milan är beredda att betala. Liverpool letar efter en tuff, erfaren bollvinnare, och det är där som holländaren kommer in i bilden (The Times).

Milan Jovanovic kommer förmodligen att lånas ut till Trazbonspor resten av säsongen. Utlåningskontraktet kommer att innehålla en köpklausul (The People).

Arsenal ligger närmast till hands för Alex Oxlade-Chamberlain, trots massivt intresse från i stort sett alla Englands storklubbar, inklusive Liverpool. Dessutom är både Arsenal och Liverpool intresserade av Balazs Dzsudzsak, som skulle kosta omkring £10 miljoner att köpa loss från PSV (The People).

Spurs är beredda att betala hela £30 miljoner för Andy Carroll (The Mirror).

Spurs kommer att testa Newcastle genom att buda £25 miljoner på Carroll (The People).

Charlie Adam har sagt till Blackpools ordförande Karl Oyston att han vill lämna för en större klubb (The Mirror).

Bolton vill rekrytera Shaun Wright-Phillips (The People).

Monaco visar intresse för Emmanuel Adebayor (The People).