Vi har tidigare skrivit om Jon Flanagans erkännande till misshandel av sin flickvän. Nu har domen kommit och 25-åringen döms till 40 timmars arbete utan betalning och 12 månaders samhällstjänst.

Liverpool har på sin hemsida gett ett officiellt uttalande där man fördömer Flanagans handlingar ””We condemn, in the strongest possible terms, the player’s actions during the events that took place resulting in this criminal conviction.”

”It leaves his own reputation damaged and, through association, he has severely let down the club he had previously represented with distinction. We have expressed to him our disappointment and anger that he has failed to live up to the values of Liverpool Football Club.

“The club has allowed the legal formalities to reach a conclusion before deciding on or implementing any internal disciplinary action. That internal process will now begin.”

4 kommentarer
 1. Finns bara en enda väg att gå och det är att sparka honom. Kan inte finnas något annat alternativ. Det ska inte behöva göras en intern utredning nu. Borde inte ens vara en diskussion. Vi ska inte ha en kvinnomisshandlare i vår klubb.
  Det är katastrof att han ännu inte fått sparken! Är väldigt besviken på Liverpools agerande.

  • Ja, nu när domen har kommit borde det inte finnas något tvivel om att han ska sparkas. Uppsträckning!

 2. Jag vill bara förtydliga innan jag börjar att det Flanagan gjorde är vidrigt och inget en riktig man någonsin skulle ens få tanken till att göra. Han får leva med det han gjort och kommer varje dag få bevisa att han är en bättre människa än vad denna situation målar honom som.

  Jag va för att sparka honom när det här kom ut. Nu tror jag det skulle bara göra situationen värre för Flanagan och hans flickvän, som beslutat att ge honom en andra chans.

  Vem skulle vinna på att han får sparken? Klubben skulle få en moralisk seger men det är glömt nästa dag.

  Är det inte bättre att hjälpa honom på ett sådant sätt att det aldrig händer igen? Han är just nu i en mentalt bräckligt situation. Tror sannolikheten att det händer igen är större om han förlorar allt genom att få sparken.

  Flanagan har ett ansvar att göra upp för det han har gjort. Liverpool har också ett ansvar att hjälpa sina spelare med goda värderingar och att bli goda medmänniskor.

  Det hade varit lätt för Liverpool att ge honom kicken och tvätta händerna med hela händelsen. Det är lätt att ta avstånd och fördöma.
  Tycker det är talande dock att Liverpool tar ett ansvar för något en av deras spelare har gjort. Liverpool tar det svårare beslutet. Det visar att You’ll Never Walk Alone är mer än bara en slogan.

  Flanagan har fått sitt straff från rätten. Hans flickvän har beslutat sig att stanna.
  Och Liverpool har beslutat att ge honom ytterligare straff och hjälp att rätta till hans beteende.

  En moralisk seger hade ju inte varit fel. Men jag tycker det är bättre att försöka göra skillnad själv än att överlämna problemet till någon annan.

  Det här betyder inte att Liverpool stödjer kvinnomisshandel.

  Att ta ansvar när man har gjort fel är det enda rätta man kan göra. Vare sig det är att ta sitt straff eller att hjälpa någon rätta till sina fel.

Kommentarer är stängda.