Trots att den här bloggens tema egentligen ska vara Liverpool kan jag inte hålla mig från att ställa mig i hyllningskören till gårdagens CL-match mellan Arsenal och Barcelona.

Det var två lag som verkligen försökte spela fotboll.

Barcelona behärskade det höga bolltempot bäst, och deras presspel var bättre än Arsenal, och de borde naturligtvis ha vunnit matchen.

Arsenal ska vara oerhört glada över att matchen slutade 2-2… Jag har nog aldrig sett Arsene Wengers Arsenal så utspelade som de blev av Barca igår. Framförallt i första halvlek var Barca helt fantastiska.

Dani Alves kom fram som en raket på högerkanten, Leo Messi gjorde allt briljant förutom avslutningarna, Xavi och Pedro visade hur spelskickliga de är – Ja, till och med Zlatan hittade rätt med sina löpningar.

Att Zlatan dessutom gjorde 2 mål gjorde förstås att mycket av eftersnacket (i Sverige) handlade om hans individuella insats, men personligen tar jag med mig Barcelonas kollektiva insats från den här matchen.

Man ska förstås heller inte glömma Arsenal, som till skillnad från så många andra lag verkligen försökte spela fotboll mot Barcelona. De försökte inte spela någon defensiv fegfotboll.

De alla skadorna som Arsenal råkade ut för under matchen gjorde att deras vändning blev ännu starkare. De tappade ju tunga pjäser som Andrei Arshavin och William Gallas, och dessutom haltade Cesc Fabregas omkring på slutet.

Nu ser jag fram emot en lika fantastisk returmatch i Spanien. Jag tror att Barcelona kommer att köra Arsenal, med säg någonting i stil med 4-2.

På många sätt känns det här mötet som den moraliska finalen. Och Barcelona känns åter igen som Europas bästa lag.