!

Nu är Fabio Borini mycket nära en flytt till Liverpool.

Detta inlägg kommer att uppdateras med alla nyheter kring Borinis övergång till Liverpool.

* * *

Flertalet italienska källor samt The Mirror uppger att Liverpool och AS Roma är överens om en övergångssumma för Borini. Den ligger på £10,2 miljoner + eventuella tillägg, eller på £12 miljoner beroende på vilken källa man väljer att tro.

* * *

Uppdatering #1:

The Liverpool Echo skriver att AS Roma har accepterat Liverpools bud på £11 miljoner. Nu ska Liverpool snacka kontraktsvillkor med Borini och läkarundersöka densamma – och en övergång bör bli helt klart inom de närmaste 48 timmarna.

* * *

Nu kan man betrakta Borini som klar för LFC, även om ingenting är officiellt i skrivande stund.

* * *

Liverpool bekräftar på sin officiella hemsida att Fabio Borini är klar för Liverpool nästa säsong! Se kommande inlägg för mer info!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Om vi har £20, ska vi då lägga 12 på borini isf…? Värt pengarna?

 2. Välkommen! Hoppas det här kan vara ett nyförvärv som överraskar positivt efter många felköp senaste säsongerna. Vilka namn nyförvärven har spelar mindre roll för mig, men vill se lite klass nu!
  Säljs carroll så behövs en till forward annars känns det som att resten av fokus ska läggas på mittfälltet. Där det verkligen behövs byggas om.

 3. Pelle, senaste nytt om G.Ramirez, blir det ngt tror du?

  • Lundqvist: Chanserna att värva Gaston ökade när Sigurdsson valde Spurs. Han kan fortfarande hamna i Liverpool, men han är nog bara ett av flera namn som är heta.

 4. Tror på att vi tar in 4 spelare… Borini, Dempsey, Allen och Sturridge…

  Byter dock gärna ut Sturridge mot Ramirez… och sedan tar vi in Johnson från City i januari, när han tröttnat rejält på dem…

  Lämnar gör nog Bellamy och Carroll…, men ser gärna en utlåning av Carroll…

 5. Ser Borini som ett bra köp, han har varit med i P.L förut och Rodgers vet hur man använder spelarens kapacitet bäst. Kolla bara på Sigurdsson som gjorde succé under Rodgers! – Twitter @RubenCastro_

 6. Okej när ska några högeryttrar länkas till klubben??
  Vi har redan 8-9 innemittfältare och ändå vill rodgers ha in fler.
  Använd pengarna klokt och köp 1 eller 2 bra högeryttrar för det är vad som verkligen behövs prioteras.

  • Robin: Både Borini och Dempsey kommer med fördel att kunna användas som ytteranfallare i 4-3-3, och Sterling kommer att växa i det systemet, men skulle tro att det blir åtminstone ett till nyförvärv som kan spela där. Det är trots allt många offensiva alternativ som lämnar – i synnerhet om både Carroll och Maxi också sticker.

 7. @Robin

  Tycker precis som du att yttrar är första priroritet.

  Sen kanske man kan fundera på om Borini kanske ska användas på en kant i ett 4-3-3, till vänster eller höger. Borini har iallafall sagt själv att han behärskar de positionerna i anfallet.

 8. Rodgers sa att liverpools fans kommer älska en av de spelarana han får att skriva på denna veckan… Om det är Borini… Så är det många med mig som inte har någon aning om vem han är.
  Tycker Rodgers snackar lite väl mycket, i januari vet vi om det är ett bra köp eller inte.

 9. Ja jag ber till Gud att carroll, maxi, aquilani, Cole och Adam lämnar i sommar.

  Ingen av dom är tillräckligt bra eller passar in i rodgers spel.

  Personligen vill jag inte ha in allt för många innemittfältare för jag vill se att rodgers börjar använda suso nästa säsong.
  I mina ögon är han en större talang än sterling.

 10. Nu ryktas det om ryssen Denisov är näste spelare på ingång…

 11. Nej carroll skulle aldrig ha kommit till Liverpool överhuvudtaget. Han duger som 3e eller 4e anfallare men kostar alldeles för mkt för att vara en bänknötare.

  Ingen mening att prata med folk som inte ser att han inte är tillräckligt bra.
  Det är fotboll 2012 vi snackar om nu.
  Inte engelsk fotboll 1990 .

  Stor skillnad… Positiv skillnad.

 12. Carroll har helt klart en kvalitet som kan vara guldvärd i dagensfotboll, får vi han att fortsätta på den formen han avslutade med plus landslags-boosten lär vi snart ha en riktig stjärna, för de kvaliterna finns helt klart!!

  Tycker det känns lite läskigt och lämna allt för fria tyglar till den gode Rodgers… Vi är inte den första klubben som apar efter Barca-modellen, men hur många har egentligen lyckats?

 13. @Robin

  Så ditt argument för att Carroll ska lämna är för att vi lever i år 2012 nu?

  Har skrivit en hel del argument för att Carroll ska stanna och de viktigaste aspekterna är just att han:

  – Är ung
  – Är stark, stor och har tagit stora kliv i sin personliga utveckling; eget ansvar dvs.
  – Är en spelare som jag inom några år tror (om han får stanna) kommer vara gjuten som central anfallare i Rodgers spelsystem.

  Det går inte att bortse från hur Carroll såg ut hösten 2011, jämtemot hur han såg ut våren 2012 och sedan sensommaren.
  Han öppnade upp ytor för Suarez, han började släppa bollen mycket snabbare och sist men inte minst tunnlade (!) och förstörde han ett av världens bästa mittbackspar i Terry och Ivanovic.

  Jag är villig att ge Carroll 3 år, sedan kan man få se hur bra han har ”adapted” Brendans sätt att spela. Han har mycket att jobba på, absolut. Han måste tex. bli mycket snabbare på att förflytta bollen, och samtidigt bli snabbare på att skicka vidare bollen.
  Men det är just den aspekten han på ett par månader förbättrats avsevärt.

  Kom med en motivering istället för att nämna att vi lever i 2012 och inte 1990.

 14. Liverpool har ju redan slösat bort 35m£ på Carroll.
  Tycker han borde säljas för 15m£ om hans lön är hög, så får pool spelrum för nya spelare. Är den ”ok” kan de va värt att chansa och ha honom kvar

 15. @Robin

  Nä, just de.. Ang 1990, de gjordes inte så mycket nickmål under EM 2012 (eller?!?), och med tanke på att Carolls största styrka är huvudspelet kan vi knappt ha nytta av honom (eller?!?). Det är helt uteslutet att vi inte kommer behöva någon som kan gå upp och vinna förstabollen, skarva vidare och vara hot på hörnor.

  Tänk om, tänk rätt!

 16. Robin: Maxi, Aqua och Cole skulle passa utmärkt i Rodgers spelidé tror jag. Det är andra orsaker som gör att de ska lämna isåfall… Att de har för höga löner kan vara en orsak.

 17. Nyrt rekord för antal nickmål i EM om jag minns rätt. Siffrorna var ca 28-30/72-74 vill jag minnas.

 18. @Robin Suso är större talang än Sterling? Antar det är nyhetensbehag där och du bara läst och sett klipp från U19-EM. Hur mycket underlag har du för kunna jämföra de 2 egentligen? Inte mycket tror jag. Hoppas däremot att båda 2 får speltid i år för nästa år vara reela hot till startplatser i XI.

  Carroll är knappast dålig. Frågan är väl snarare om Rodgers tror han passar in i hans system eller inte. Carroll är inte så snabb, och hans storlek drar ju ner hans rörlighet, men han kompenserar med andra styrkor istället. Om Rodgers kan justera på sitt system lite så kan det hända att Carroll har en plats ändå.

  Drogba som är en annan power-forward blommade ju ut före han var 25-26 år.

  Sen var det många som verkligen hatade Lucas i början och ville ha bort honom direkt. Det är inte FM det här. Unga killar behöver olika lång tid för komma till rätta i en ny stad, klubb, flytta hemifrån.

  Personligen tycker jag det vore tråkigt att se Andy Carroll gå. Tror på både honom och Henderson.

 19. @Robin

  Hade du tänkt svara på det jag skrev? Hade vart fint.

 20. Kan han inte ta nummer 17 eller nåt i den stilen ist? Nummer 6 är ju inget anfallsnummer….

  Och angående Robins argument så har väll stora anfallare aldrig varit bättre inom världsfotbollen; Zlatan, Drogba, Gomez osv…

 21. Fröjd: Dzeko, Mandzukic, Llorente.. Finns ju lila många världsforwards i modell stor som i modell liten. Även bakåt i tiden, huvudsaken är att de har boll i sig och använder storleken på rätt sätt.

 22. Angående bilden på Borini och nummer 6:

  Det är troligen bara ett tillfälligt nummer.
  Ni alla kanske minns att t.ex. Jordan Henderson hade på sig Damien Comollis tjocktröja när han var på Melwood och skrev på för oss.

 23. Enligt Steven Gerrards fansite på facebook får Borini nummer 29.

  • Kingpin: Ja, det står även på Liverpools officiella hemsida.