. . .

På planen fortsätter Liverpools kräftgång i Premier League. Utanför planen fortsätter man den frenetiska jakten på nyförvärv.

Nu kan bloggen avslöja ett aktuellt namn inför januaris transferfönster.

Enligt två säkra och av varandra helt oberoende källor är Hamburgs 20-årige sydkorean Son Heung-Min en spelare som Liverpool är intresserade av.

Liverpool har scoutat Heung-Min oerhört intensivt under den här säsongen. Man har specialstuderat honom under i princip varje match – och man är imponerade av hans framfart i Bundesliga.

Källorna uppger att Liverpool har anmält sitt intresse för Heung-Min inför januarifönstret. Heung-Mins kontrakt med Hamburg går ut sommaren 2014; Hamburg vill förlänga, men Liverpools intresseanmälan har försvårat kontraktsförhandlingarna för den tyska klubben.

Heung-Min har spelat i Hamburg sedan 2010, men fått lite av ett genombrott den här säsongen, då han har producerat 5 mål på dubbelt så många matcher. Han är en snabb spelare, som skulle kunna spela på samtliga tre anfallspositioner i Liverpool.

Liverpool visar givetvis intresse för en hel del spelare och endast ett fåtal spelare kommer att ansluta, men vad som står helt klart är att man är intresserade av Heung-Min.

Och ja, detta är den första gången som jag har någon exklusiv info om A-laget, och kanske även den sista. Ibland har man tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Känns inte som en startspelare utan som en framtidsspelare.
  Lite som Borini, talangen finns där men han är inte färdig än för att vara startspelare i en klubb som vill/ska vara med i toppen.

 2. Om Suso som ung talang kan få en startplats kan denna killen också få det. Han har dessutom bevisat betydligt mer på A lagsnivå så det tror jag inte alls är något problem. Intressant värvning, men kanske att man bordesatsa på mer säkra kort. Ska bli kul o se hur Rodgers hanterar fönstret i januari.

 3. Jo visst kan han ta en plats i startelvan.
  Det är inte det jag menar.
  Köper man honom kommer han nog spela i stort sett varje match från start.
  Men jag hade hellre sett någon som var mer ”färdig” och inte bara en talang.
  Killen kommer bli bra på sikt men jag tror inte han är frälsaren som gör att vi tar en topp 6 placering redan i år.

 4. Detta ligger väl helt i linje med vad BR och FSG vill jobba…?

  Köpa in ung talang för att förädla… och tänk vilken marknad det finns i Asien…

 5. Intressant spelare. Verkar ha ett hyffsat skott och är snabb, perfekt för samarbetet med Suarez och Sterling.
  Hoppas att det är en vinnare också, vi behöver spelare som hatar att förlora.

 6. Börjar tröttna lite på ”ska kunna spela på alla anfallspositioner”… just nu har vi ingen som är en renodlad center ala Torres typ men relativt många alternativ på kanterna. Ska vi köpa en spelare som kan lira på alla positioner och ha den kvalitéen som så desperat behövs då finns inte så många alternativ och de som finns kostar 300-400 mille minst och det ultimata är Cavani..

  Suarez gör mål i år men oj så ensam han är och trots sina 7 ligamål så är han en riktig målsumpare. Dessutom får han ta för mycket ansvar för långt ner i banan i anfallen, åtminstone om man tänker honom som centralspets.

  Jag ser ingen anledning till den anfallaren som anländer måste kunna spela på kanterna, jag ser det som direkt onödigt att ha det som kriterie. Sterling, Suso, Assadi, Downing (om han blir kvar), Borini och framförallt Suarez täcker upp de två platserna med råge men ingen av de är uppenbarligen råa målskyttar på sättet som Torres var, finns ingen anledning till att den som kommer ska kunna spela där ute när resten av de offensiva klarar av det jobbet. Rätt enkel ekvation, desto mer komplett spelare desto dyrare.

 7. OS: håller med dig där , vi måste ha ngn killer i boxen, ngn som göra det sista avgörande i våra anfall!

 8. @OS
  Håller med dig fullständigt!
  Men det är Rodgers ord och filosofi som gäller och han vill ha spelare som kan rotera runt under matcherna och klara alla tre positionerna där framme.

 9. OS.

  Om du läser på om hur Rodgers vill spela fotboll så kommer du att förstå att Suarez inte ens är tänkt att ligga som en renodlad center och det kommer inte köpas in någon spelare som ska ligga bara som en ”Renodlad center” heller.

  Tanken är att Suarez ska kunna röra sig fritt som en ”False 9” och då är det kantspelarnas uppgifter att fylla på bakom honom om han droppar ner. Det är Sterling och Suso som inte gör jobbet rätt. Förmodligen för omogna rent taktiskt.

  Det är också mittfältets uppgift att understödja, vilket inte heller har lyckats. Mycket beroende på att Joe Allen inte kan sköta det defensiva själv på samma sätt som Lucas gör. Därför måste man spela med Allen och Gerrard bredvid varandra istället för att skruva på diamanten så man får två attackerande mittfältare, det kommer att åtgärdas så fort Lucas är tillbaka dock.

 10. @jbostrom92
  Underbart skrivet!
  Precis det jag försökt få alla att förstå här inne när de tjatat om spelare som Huntelaar och Soldado!

 11. – Downing och Joe Cole försvinner med stor sannolikhet under januari, dock vill jag ha kvar Enrique och Henderson.

  – Vad än för filosofi, taktik å allt möjligt Rodgers har SÅ MÅSTE vi få en eller två anfallare, defensivt kommer det bli bättre när Lucas kommer tillbaks. Skulle till och med vilja att vi får in tre nya spelare i klubben, två anfallare med blick mot mål och en ytter som gör bort sin motståndare och gör MÅL och helst tre rutinerade spelare.
  T.ex: Dries Mertens som ytter, Huntelaar och Son Heung-Min som anfallare.

  – Med en sån trupp och alla skadefria så borde vi kunna slåss om topp 4 placering redan efter Jul! Reina i mål, en backlinje med Johnson-Skrtel-Agger-Enrique, två sittande defensiva som även kan gå på anfall, Lucas-Allen, sen en så kallad fri mittfälts roll som våra kära Gerrard ska spela på, och sist ett tre mana anfall med Mertens-Huntelaar-Suarez.. då sitter vi ändå på en grym trupp där vi har backup till mittfältet som: Sahin, Shelvey, Henderson och Suso.. & backup till anfallet Sterling, Borini, Heung-Min och våra u-21 spelare: Yesil, Morgan och Pacheco.

 12. Kingpin.

  Tack!

  Haha. Det var en som uppenbarligen inte fattade direkt ser jag nu.
  Jag lägger ner.

 13. Om ni verkligen läser vad jag skriver så fattar ni att jag har tillräcklig förståelse för Rodgers filosofi om den än inte är 100% vilket inte heller är nödvändigt om man väger in andra aspekter. Med den (o)viljan det verkar finnas att spendera större summor och den rätt tunga situationen som klubbens status är i p.g.a. prestation så blir det nog svårt att värva en spelare som är allround samtidigt som en målspruta. Som jag sa, en sådan spelare som går in och stänker in mål men som utan vidare kan spela på andra positioner är svindyr och den förmodligen ultimata värvningen vore Cavani. Hela min diskussion tar utgångspunkt i vad vi som mest behöver för att komplettera det spelarmaterial vi har men som samtidigt är realistiskt att tro på, Cavani är inte en realistisk värvning t.ex. och det är inte helle realitiskt att vi ska köpa in två stycken bättre alternativ än Sterling och Suso. Det torde därför vara billigast att köpa en mer begränsad spelare med målgörareegenskaper och framförallt det mest realistiska och akuta nu, Walcott kan spela på alla positioner men ser hellre Soldado som kommer göra ett mycket bättre jobb än Walcott när han väl spelar i mitten även om han är oduglig på kanterna… Av ryktena att dömma så går Rodgers runt med dessa tankar också..

 14. Fast hur var det nu med dom här ”Quick fix” som vi skulle lägga av med. Om Rodgers redan i sitt första riktiga fönster måste vika från sina grundprinciper och värva spelare som egentligen inte passar in i hans spelsystem och sätt att tänka bara för att det skulle vara bra på kortsikt. Då tycker jag att vi är illa ute, om vi inte kan förse våran manager med dom spelartyper han vill ha. (Det innebär inte att vi ska lägga ut astronomiska summor, rätt spelare till rätt pris).

  Problemet ligger inte heller i målskyttet, problemet ligger i att skapa flera chanser sista 16-delen av planen (Tryck). Om Liverpool kan värva flera spelare som skapar chanser så blir man mera svårlästa, som det är idag så får man aldrig det här riktiga trycket när man jagar en ledning eller kvittering, med mera tryck så skapas flera målchanser och med spelare av klass så förvaltas dom.

  Jag tror helt enkelt inte på idén att Rodgers ska behöva gå ifrån sin grundfilosofi. Bara för att vi måste ha en ”Central Spets” det finns andra lösningar som skulle passa bättre in i Rodgers filosofi och bli lika framgångsrikt (Kanske inte imorgon och kanske inte i övermorgon, men sett över en period så kommer det tänket att löna sig.)

 15. @jbostrom92
  Du har rätt som vanligt!
  Otroligt att vi är bara två stycken i det här forumet som förstått vad Rodgers har sagt och vad han vill.
  Vi ska inte ha en quick fix utan bygga upp laget efter hans filosofi.
  Han har sagt vid flertalet tillfällen att det kommer att ta tid att hitta rätt spelare och man ska inte stressa med detta.
  Hittar man inte rätt spelare får man avvakta helt enkelt.
  Och som OS säger att det blir för dyrt och den enda som passar in är Cavani, det tror jag inte på.
  Dries Mertens som det ryktats om spelar oftast vänsterytter men han kan spela centralt också. Han är mycket billigare än Cavani.
  Inte lika bra men ett bra alternativ i det läget vi är i nu.
  Vi kan inte räkna med att de som kommer in nu kommer vara de som vinner ligan i framtiden.
  Vi köper spelare som kan hjälpa oss att bli ett stabilt bra lag nu, sen när vi börjar klättra uppåt kommer en del av dessa att bytas ut mot bättre spelare. Titta på hur t.ex. City har jobbat.

 16. Problemet är att vi inte behöver en spelare som är framförallt vänsterytter men kan spela centralt, vi behöver en som i allra högsta grad framförallt spelar centralt, ska den spelaren dessutom ha kantkvalité blir det en ruskigt dyr spelare. Du får gärna ge exempel på såna spelare som är framförallt centrala men behärskar kanterna, en omvänd Mertens.

  Jag kan hålla med till viss del om att vi inte skapar allt för hårt tryck men ingen kan undgå att ha sett att vi bränner otroligt mycket i allt som oftast kvalificerade lägen.

  Jag skriker inte efter Huntelar, men föredrar honom framför Walcott om jag måste välja. Huntelars förmåga att göra mål värdesätter jag mycket mer än att vi kan spela Walcott på högerkanten och centralt när det behövs.

 17. OS.

  Vi behöver inte söka efter en spelare som kan spela centralt, han finns i laget redan och är den som Rodgers vill använda som ”False 9” och det är givetvis Suarez. Han visade väldigt tydligt vad för spelartyp som skulle spela centralt när han skickade iväg Carroll.

  Mera kvalité runt Suarez, och flera spelare som förstår hur dom ska anfalla som yttrar i ett 4-3-3 så kommer Suarez att bli ännu bättre än vad han redan är i den centrala rollen.

  Det är viktigt att när vi spelar på det sättet som vi gör att yttrarna ibland tar V löpningar in bakom motståndarnas baklinje för att skapa ytor. Det händer i matcher idag, det fanns klockrena exempel när Liverpool ställde om mot Newcastle när Sterling höll bredd istället för att ta en V-löppning för att skapa sår i försvaret.

  Dom här löpningarna MÅSTE ske om den här typen av anfallsspel ska fungera, annars blir det för statiskt.

 18. Tycker inte att han skicka iväg Carroll visade på någonting då Carrolls funktion som spelare är väldigt begränsad. Han är kort och gott en tung centertank vars främsta egenskap är huvudspelet, det är en stillastående klassisk engelsk 4-4-2-spelare som jag redan vid köpet var väldigt tveksam till då det är en väldigt omodern spelartyp. Hans sätt att spela är nästintill unikt bland landslagsspelare. Både Soldado och Huntelar t.ex. som nämnts tidigare har flera dimensioner än ovan nämnda i sitt spel, även om de inte är spelare för kanten… ingen av de är mina favoriter men jag är väldigt säker på att de båda skulle göra stor skillnad i vårt anfallsspel. För oavsett vad man säger om Suarez, lägen har han och i de flesta fall sätter han dem inte, om det beror på att han är slut etc. väl vid straffområdet låter jag vara osagt än om jag tror mycket ligger i det. Jag tror vi skulle få ut mycket mer av honom om han kunde spela ute på kanten och inte hade samma ansvar att göra mål… se bara på hur det funkade våren -11 när han hade målfarliga spelare runt om sig. Att han spelar i ”false 9” rollen behöver inte betyda att Rodgers tycker att det är den för Suarez ultimata rollen.. det finns helt enkelt ingen annan i truppen som har kvalité nog att spela där. Jag tror t.ex. att Suarez i Susos roll skulle vara ruggigt bra för vårt anfallsspel.

  Jag håller med dig angående löpningarna till fullo. Som diskussionerna tidigare varit inne på betyder nog orutinen en hel del i det.

 19. Enligt Opta så hade Suarez gjort 15 mål i PL nu med RVP ”träffsäkerhet” / utdelning. Så även om han har gjort 7 mål så är det som flera säger, han bränner alldeles för mycket och är ofta den som får skapa chanserna själv från tomma intet och är ofta trött i avslutsmomentet. Hade gärna sett honom på en kant också och en mer naturlig målskytt som Huntelaar eller Soldado i mitten. Det är ju inte så att Suarez hade växt fast på kanten heller, han hade vandrat in och utmanat och dribblat och göra det han är bäst på.

 20. Jag håller med er om att vi behöver en ordentlig målskytt och både Soldado och Huntelaar hade varit bra. Jag gillar framförallt Huntelaar då han har är en riktig killer inne i boxen.
  Jag skulle bli överlycklig om han kom.
  Men, som både jag och jbostrom92 har sagt tidigare; ingen av dem passar in i den filosofin Rodgers har.
  Det spelar ingen roll hur mycket ni argumenterar för att vi behöver ha en ordentlig central anfallare och att Suarez och Torres funkade bra ihop osv.
  Det är inte den spelartypen Rodgers har sagt att han vill ha i sitt lag och även om jag gärna också ser en ordentlig målskytt i laget så skulle jag bli konfundersam om man gick ifrån filosofin redan nu och skaffade en sån spelare. Då är inte Rodgers rätt manager för oss. Han har en filosofi och har sagt att han ska bygga truppen efter den. Ägarna har sagt att de vet att det kommer ta tid och den tiden ska Rodgers få.
  Läs jbostrom92:s tidigare inlägg i den hår tråden angående just detta, det har varit klockrena inlägg och förklarar hur Rodgers vill spela.

 21. Allting är inte svart eller vitt. Det är inte så att Rodgers väljer spelare från en A-grupp eller B-grupp där alla i A passar in i hans ”system” och ingen från B gör det. Så enkelt är det inte, ingen spelare är heller så endimensionell, även om vissa spelare passar bättre än andra. Sen så ska vi kanske inte ta hela systemet SÅ bokstavligt? Pass & move är redan implementerat, men funkar väl sådär. Det kan bli bättre. Men filosofin faller inte för en spelare ev. skiljer sig lite.

  Skulle säga att både KJH och Soldado är mer flexibla och passar bättre in än t.ex Carroll.

  BR har varit inne på det själv att det kommer kanske ta 2-3 fönster att finslipa och bygga laget exakt så som han vill ha det. Under tiden måste han jobba med det han har och hitta lösningar.

  Det är nackdelen med att ta över ett lag som bytt managers med olika stilar på så kort tid. Då får han dras med en överbetald Cole, Downing och Henderson, när han kanske hade lagt de pengarna på andra spelare.

  Men det kommer inte vara så att vi har ett lag nu och ett magiskt nytt lag om 3 fönster, det är förbättringar vi snackar om, finslipa detaljer, förädla talangerna.

  Samtidigt måste BR vara pragmatisk och leverar något sånär resultat på resan dit. Annars blir det svårt att attrahera Isco, Eriksen och alla talanger det ryktas om. Vill de gå till ett mittlag i PL? Nej förmodligen inte.

  Vad gör vi om Suarez blir skadad? Vår trupp är syltunn, och det är inte enbart en ungdomssatsning som gör att vi ställer upp med 3 tonåringar, vi har helt enkelt inte bättre trupp och Rodgers har inga bättre alternativ.

  I januari behöver vi en målmaskin som KJH som kommer med en målgaranti, och ingen ung spelare a’la Borini, Yesil som inte blommat ut än, den typen har vi väldigt gott om. Siktar vi mot europa nästa år så är det ett måste. Då får vårt nyförvärv anpassa sig lite efter spelstilen och hans medspelare sig efter honom. Allt är inte svart eller vitt som sagt.

  Det är ju exakt detta scenario AVB misslyckades med i Chelsea. Han insåg inte själv att den förvandlingen inte sker över en natt, och fortsatte naivt att spela med en högt pressande backlinje med slöa backar som JT. Det blev ju också hans fall till slut.