Inför matchen:

Ikväll är det äntligen dags för cupspel igen. Liverpool tar sig an Exeter. Precis som vanligt förväntar man sig en seger mot en klubb från de lägre divisionerna, men Liverpool har en jobbig tendens att torska mot den här typen av motståndare, och matchen känns således inte som en säker seger för Liverpool.

Liverpool mönstrar unga spelare tonårsbackarna Flanagan & Robinson, men även stjärnor som Suarez & Meireles.

Startelvan: Reina, Flanagan, Skrtel, Wilson, Robinson, Spearing, Adam, Henderson, Meireles, Maxi, Suarez.

Bänken: Doni, Enrique, Carroll, Kuyt, Downing, Carragher, Shelvey.

* * *

Efter matchen:

Liverpool är vidare efter 3-1-seger mot Exeter.

Exeter hade egentligen inte särskilt mycket att komma med mot ett starkt Liverpool. Bäst av alla var Luis Suarez, som var inblandad i alla tre målen. Det första gjorde Suarez själv efter inlägg av Henderson – det andra gjorde Maxi efter framspelning av Suarez och Henderson – det tredje gjorde Carroll efter fint förarbete av uruguayanen. Statistiknörden noterar naturligtvis även att Henderson var högst inblandad i Liverpools två första mål. Skrtel orsakade en straff i slutet av matchen – den förvaltades av Exeter.

Jag tycker att Liverpool gjorde en utmärkt insats. Man vann komfortabelt och dessutom producerade ”rätt” spelare. Den här typen av matcher, där motståndarna är svaga på pappret, inte har någonting att förlora och spelar inför en fanatisk hemmapublik, är alltid svåra, men Liverpool hanterade det på ett bra sätt, trots tre 90-talister i backlinjen.

Det mest negativa var givetvis att Meireles blev skadad i mitten av första halvlek. Han förväntas missa några veckors spel. Samtidigt innebär detta med stor sannolikhet att portugisen definitivt blir kvar i Liverpool.