Liverpool hoppas signa Sebastian Coates, trots intresse från Manchester City. Liverpool har har lagt ett formellt bud på £7 miljoner för Coates – ett bud som Nacional visserligen ännu inte har accepterat, då de inväntar högre bud omkring £10 miljoner – men mittbackens agent Matias Pittini har getts tillåtelse att förhandla om kontraktsvillkor med Liverpool. Liverpool verkar vara i ”pole position”  för Coates, och Nacionals vicepresent Hector Olmes låter övertygad om att Coates kommer att flytta till Liverpool (The Mirror).

The Guardian hävdar att budet ligger på £8 miljoner, men i övrigt är uppgifterna desamma som The Mirrors.

Liverpool och Nacional befinner sig i avancerade förhandlingar om Coates (BBC Sport).

Liverpool känner sig allt mer säkra på att lyckas signa Coates. Liverpool förhandlar med Nacional, och eftersom Manchester City troligtvis inte kommer att följa upp sitt intresse för uruguayanen, verkar Liverpool ha en fri väg till att signa honom (The Times).

Liverpool förväntas signa Coates för £8 miljoner under veckoslutet, trots sent intresse från Arsenal. Liverpool har gett Nacional ett skriftligt formellt bud och deras vicepresident Hector Olmes är positivt inställd till budet: ”The offer (from Liverpool) is very good. Coates will surely go to Liverpool”, sa Olmes (The Daily Mail).

Coates förväntas skriva på för Liverpool inom de närmaste dagarna (The Independent).

* * *

Liverpool hoppas rekrytera Craig Bellamy, förutsatt att han kan ansluta på free transfer (The Guardian).

Alberto Aquilanis övergång till AC Milan ser ut att slutföras på onsdagen. Det handlar i första hand om ett lån, men när Aquilani gör sitt 25:e framträdande för Milan köps han automatiskt loss för 6 miljoner euro (Football Italia).

Liverpool fortsätter att rensa i spelartruppen. Ingen av Joe Cole, David N’Gog, Alberto Aquilani samt Christian Poulsen är med i truppen till morgondagens cupmatch mot Exeter. Bolton hoppas signa N’Gog, medan Aquilani är eftertraktad av AC Milan. Cole kommer troligtvis att hamna i London, där QPR är mycket intresserade av honom (The Daily Mail).

Cole är desperat att lämna Liverpool på permanent basis – och han vill gärna flytta till Tottenham. Cole hoppas kunna genomföra en flytt från Liverpool innan transferfönstret stänger; Spurs kan bli intresserade om Modric säljs, men QPR har inte konkretiserat sitt intresse för honom. Cole är dock inte angelägen att spela i the Championship för West Ham (The Mirror).

* * *

* * *

Arsenal är beredda att höja budet på Yann M’Vila till £22 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool och Arsenal är intresserade av Parmas mittfältare Danilo Pereira. 19-åringen gjorde nyligen ett lysande U20-VM för Portugal, där han nominerades till utnämningen ”Golden Ball”, dvs turneringens bästa spelare (TalkSPORT).

Om Chelsea vill signa Raul Meireles kommer Liverpool att kräva Daniel Sturridge i en deal (Metro).

Nacional har accepterat Liverpools bud på £7 miljoner för Coates (Metro).

Liverpool tror sig kunna signa Coates för £8 miljoner (The Daily Express).

Liverpool har budat £8 miljoner på Coates. Samtidigt är QPR intresserade av både Joe Cole och Philipp Degen. QPR överväger att låta Degen komma på provträning för att därefter kunna bedöma om de ska värva honom eller ej. Andra spelare som är på väg bort från Liverpool är Alberto Aquilani, David N’Gog, Christian Poulsen, Brad Jones samt Emiliano Insua (The Liverpool Daily Post).

Liverpool är nära att värva Coates för £8 miljoner (Skysports.com).

Liverpool har budat omkring £7 miljoner på Coates. Samtidigt är AC Milan nära att värva Alberto Aquilani, och Rayo Vallecano är alltjämt hoppfulla om att få låna Daniel Pacheco (The Liverpool Echo).

* * *

Atletico Madrid har värvat Pacheco på permanent basis och omedelbart lånat ut honom till Rayo Vallecano (Marca).

* * *

* * *

Daniel Pacheco är klar för Atletico Madrid på lån (Liverpools officiella hemsida).

* * *

* * *

Arsenal är intresserade av Xherdan Shaqiri, som skulle kosta 10 miljoner euro att köpa loss från Basel (TMW).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Trolig startelva imorn (4-4-2)??:))

  Doni
  Flanagan – Kelly – Skrtel – Robinson
  Suso – Spearing – Meireles/Shelvey – Maxi
  Kuyt – Sterling

 2. Tycker det är synd att vi vill bli av med de kreativa spelarna. Aqua och Raul behövs när inte Gerrard och Suarez kan vara med. Det såg vi ju mot Arsenal, vi blev ganska uddlösa. Men så fort Suarez och Raul kom in fick vi fart och tanke i anfallsspelet.

 3. Ja, förstår inte varför man vill bli av med Raul Meireles! Han var ju otroligt bra förra året och en av dom viktigaste i offensiven. Och så tycker jag att man borde sälja Lucas, och sedan försöka få tillbaka Xabi Alonso! Förresten ser jag gärna att Coates kommer till Liverpool 😀

 4. Haiko: Att sälja lucas vore ju som att skjuta oss själva i foten. Vi har inte möjligheten att ta in en ny defensiv mittfältare under den korta tid som är kvar på transferfönstret. Och vi kan inte enbart spela med spelande mittfältare, vi måste ha någon ”dödare”.

  Annars håller jag med föregående talare ang. Meireles. Riktig personlig favorit som verkligen borde få spela. Känns som jätteslöseri att skicka honom 🙁

 5. Edit:
  Iofs vet jag inte om Meireles gick in med för höga löneförhoppningar, och därav denna ”bitska” attityd från Liverpools sida..
  Pelle, vet du något mer om det?

  • Grivans, När Meireles skrev på för Liverpool accepterade han en under marknadsmässig lön, MEN med löfte om lönehöjning om han spelade bra första säsongen. Liverpool verkar inte ha erbjudit honom förbättrade villkor. Låter kanske taskigt av Liverpool men å andra sidan var det Hicks, Gillett, Purslow och Roy som styrde när Meireles fick det löftet.

 6. Självklart lite trist om Meireles, samtidigt så om Sturridge kommer i utbyte så skulle det vara en intressant värning.

  Det kan ju också vara så att bara för att Meireles och Chelseas nya tränare kommer från samma land så lägger tidningar ihop 1+1 och får 3.

 7. Pelle:

  Hur mycket sanning ligger det i snacket om en CL-plats? Ska man våga drömma?

  • Fröjd, Det är ingenting som jag går runt och tror på direkt… Känns ganska långsökt.

 8. Trabzonspor har tydligen fått cl platsen istället för Fener.