Ikväll var det äntligen kul att se Liverpool igen. Vilken förbättring!

Okej, Pompey höll inte PL-klass och det var enbart tack vare en gåva från deras inför säsongen tilltänkta tredjemålvakt(?) Jamie Ashdown som Liverpool kunde spräcka nollan, men sedan presterade man bra fotboll – framförallt under andra halvan av första halvlek.

Liverpools härliga offensiv leddes av Fernando Torres, Maxi Rodriguez & Alberto Aquilani. Framförallt den sistnämnde var otroligt bra – ja, han var helt klart bäst på planen, och kanske även med en viss marginal.

Alla som anser att Rafa Benitez har gjort rätt i att peta Aquilani till förmån för Lucas Leiva – GÅ OCH LÄGG ER! Det som Aquilani visade upp idag har aldrig Leiva visat upp och kommer troligtvis aldrig att göra det heller. Jag tycker att det är stor klasskillnad mellan ”Aquaman” och Leiva.

Att Torres är tillbaka på allvar efter sin skada, och att Maxi har kommit in i spelet är också väldigt viktigt för laget. Dessutom är deras samspel väldigt bra, vilket det var redan under tiden i Atletico Madrid.

Maxi spelar med en härlig rutin och spelskicklighet. Nu är han inne i Premier League, och jag förväntar mig att Dirk Kuyt får tillbringa mer tid på bänken framöver.

Vad ska man säga om Pompey? Jo, de var som sagt inte PL-mässiga ikväll. Nadir Belhadj visade lite skills och Frederic Piquionne var halvfarlig, men resten var som en enda grå massa. Å andra sidan har Liverpool torskat mot samma Pompey, Reading och diverse skitlag den här säsongen, så jag är nöjd med segern.

Kan dock inte vara nöjd med Steven Gerrard. Bara det faktum att Liverpool hade tre offensiva spelare som överglänste honom kraftigt [Aquilani, Torres, Maxi] tyder ju på att han inte leder lagets offensiv nuförtiden.

Vi vet alla vilket kunnande som finns i Gerrards kropp, och detta är naturligtvis bara en formsvacka, dessvärre en lång sådan.

Fjärdeplatsen blir alltjämt extremt svårt att knipa, men ikväll fick vi äntligen se Liverpool spela bra igen, och nu hoppas jag i första hand på att laget kan slå ut Lille i Europa League.

2 kommentarer
  1. Håller med, speciellt om Aquamannen 🙂 Hoppes att Benitez sett samma match som vi.
    Tycker också att det är kanske dags för Carra att fltta på sig och ge plats till ntya krafter, med allt respekt så tycker jag att han ser mycket osäker ut, börjar bli långsamt osv.

  2. Jag sa till dig innan Aquilani vill visa att han kan ersätta Xabi Alonso och han gjorde det väldigt bra och sant han var 100 ggr bättre än Lucas. Aquilani var helt klar man of the match hans teknik, passningar, speluppfattning allt var bra och han kommer att göra succe i Liverpool, Maxi var en väldigt bra värvning också för att han verkar komma bra överens med Torres fast Torres första mål var inte var så skickligt så har ändå Maxi och Torres bra kommunikation och det visades också i Blackburn matchen.

    YNWA

Kommentarer är stängda.