Ett oavgjort resultat är egentligen är ju egentligen helt okej för England, men visste borde de ha piskat USA.

Det kändes som att flera av Englands brister uppenbarade sig under matchens gång:

  • Målvaktsfrågan. Robert Greens dundertabbe var ett riktigt, riktigt stort misstag. Jag vidhåller att Fabio Capello borde ha satsat på Joe Hart som etta, trots hans orutin i sammanhanget.
  • Avsaknad av ”final touch”. Aaron Lennon skapar massor, men är usel i avslutningsmomentet. Detsamma gäller Emile Heskey, som behöver minst tre frilägen för att göra ett mål. I jämna matcher behövs effektivitet

Ändock, trots att Heskey brände massvis, måste jag säga att han var bäst i England – naturligtvis tillsammans med Glen Johnson och framförallt Steven Gerrard, som gjorde ett bra intryck som lagkapten, trots att han spelade tillsammans med Frank Lampard – en kombination som ju aldrig har fungerat tidigare.

Det ska bli intressant att se vad Capello gör när Gareth Barry kommer tillbaka. Barrys defensiva egenskaper behövs. Egentligen borde Lampard förpassas till bänken, tycker jag, men förmodligen placeras väl Gerrard ute på vänsterkanten.

Måste även tillägga att Ledley Kings ständigt återkommande knäskada gör att Jamie Carragher ser ut att kunna ta en plats i startelvan. Visst är det tråkigt för King, men det är ju omöjligt att missunna Carragher den möjligheten.

Personligen tycker jag att det är lite konstigt att en mångsidig och snabb back som Micah Richards inte är med i truppen istället för typ Matt Upson eller Michael Dawson, men Capello kollar nog mycket på Richards bristande positionsspel, italienare som han är.