. . .

För några dagar fullbordades Englands praktfiasko i U21-EM.

Lagets gruppspelsmatcher med målskyttar samt speltid för LFC-spelarna:

* * *

2013-06-05:
England – Italien 0-1
0-1: Insigne 79′

Speltid:
Henderson 90 min (lagkapten),
Robinson 90 min,
Shelvey 75 min,
Wisdom 0 min,
Borini 78 min.

* * *

2013-06-08:
England – Norge 1-3
0-1: Semb Berge 15′
0-2: Berget 34′
0-3: Eikrem 52′
1-3: Dawson 57′

Speltid:
Henderson 82 min (lagkapten),
Shelvey (inhopp i 67:e),
Wisdom (inhopp i 85:e),
Robinson 0 min.

* **

2013-06-11:
Israel – England 1-0
1-0: Krieff 80′

Speltid:
Wisdom 90 min (lagkapten)
Shelvey 90 min
Henderson (inhopp i 46:e)

* * *

Kortfattad spelarkritik:

Henderson: En väldigt rutinerad spelare på den här nivån som alltid gör ett gediget arbete, men man önskar onekligen att han skulle kunna sticka ut ännu mer. Jag är inte beredd att underkänna hans insats, men laget hade behövt mer från honom.

Shelvey: Fick en hel del kritik för sina insatser. Han var en av de spelarna som fick kritik för bristande hunger och jag kan delvis hålla med – han kändes stundtals arrogant. Man får intrycket av att hans självbild kanske inte är i relation till spelaren han är.

Robinson: Fortfarande en ung spelare på U21-landslagsnivå. Gjorde vad man kunde förvänta sig och är ett av framtidsnamnen här.

Wisdom: Fick chansen mot Israel – och tog den. Efter matchen var Pearce väldigt nöjd med hans insats:

Barring Andre Wisdom, I would say, and his performance tonight – that’s why he was made captain and I think he should be captain for the next two years. I think he led by example. I think players didn’t bring their form here.

* * *

Wisdom

Så, vad ska man säga om Englands insats?

Sammantaget bedrövligt, givetvis, då de förlorade samtliga tre gruppspelsmatcher och inte imponerade spelmässigt heller.

Nu går Pearces kontrakt ut och han verkar ha gjort sitt som U21-förbundskapten. För Liverpoolspelarnas del har även Henderson gjort sitt på U21-nivå, medan de övriga tre kommer att fortsätta vara med.

Jag tycker att Shelveys karriär är lite i gungning, då han helt enkelt måste börja visa bättre attityd på planen. Han befinner sig ofta i fel mentala fas – i landslaget spelar han stundtals utan tillräcklig hunger – och i Liverpool är han oftast snudd på larvigt övertaggad. Dags att mogna där.

Robinson kommer att få speltid U21-landslaget även kommande år, även om konkurrensen är extremt hård. Han hade förmodligen inte fått spelat i detta mästerskap om Luke Shaw hade varit skadefri.

Den som fick bäst kritik, trots att han egentligen bara gjorde en match – vilket säger mycket om de övriga insatserna – var ju Wisdom, som av allt att döma kommer att bli en nyckelspelare i Englands U21-landslag under de kommande åren.