Kontraktsförhandlingarna mellan tyskens representanter och Liverpool ser ut att gå trögt.

Det är nästan märkligt tyst kring Emre Cans och dennes kontraktsförhandlingar, med tanke på att hans nuvarande avtal går ut efter säsongen. Det betyder att Can kan lämna på free transfer nästa sommar – om parterna inte kommer överens om en förlängning. Parterna verkar dessvärre inte vara nära att nå en överenskommelse.

De senaste rapporterna kommer från GOAL:s pålitlige LFC-bevakare Melissa Reddy. Hon uppger att problemet är den utköpsklausul som Can önskar att inkludera i det nya kontraktet. Liverpool ska i regel vara emot klausuler, men i detta fall ligger problematiken främst i hur klausulen ska se ut.

Can kräver en lön som skulle göra honom till en av de bäst betalda i Liverpool. Det motsäger storleken på den klausul som Cans representanter kräver att få in i kontraktet, eftersom summan inte ligger i den prisklassen, dvs utköpsklausulen skulle vara lägre än de högst värderade spelarnas marknadsvärden. Detta är motsägelsefullt; om Can ska ha bland de högsta lönerna bör han också tillhöra de högst värderade spelarna.

Det råder också oenigheter kring andra detaljer i klausulen. Det handlar om hur, av vilka, och under vilka omständigheter klausulen kan aktiveras.

4 kommentarer
  1. Om så i fallet, så gör Liverpool rätt i att inte förlänga. Det är såklart trist, för tror Can kan bli riktigt bra, men i dagsläget verkar han överskatta sig själv.

    • Verkar gälla rätt många i nuvarande trupp; pengarna först o sedan KANSKE lite hårt jobb….

  2. Får i så fall bli Grujic som tar hans plats. Känns lite mer oslipad milt ut sagt. Men han känns som att han har ännu lite högre potential än Can

  3. Släpp han fri, han är INTE bland våra bästa spelare då han har LÅG lägstanivå och inte på långa vägar nått upp till den nivån vi kräver.

    Fantasilön får han drömma om tills han levererar, bort med girigheten för där smittar det av sig på resten av truppen.

Kommentarer är stängda.