Liverpool uppges kliva in i dragkampen om Locatelli.

Manuel Locatelli har gjort succé sedan han lämnade AC Milan för Sassuolo för ett par år sedan. Den numera 23-årige mittfältaren återfanns även i Italiens nyblivna EM-mästarlag. Han agerade främst inhoppare i turneringen, men i gruppspelsmatchen mot Schweiz fick han starta och tackade för förtroendet genom att göra två mål.

Det är en illa dold hemlighet att Juventus försöker köpa loss Locatelli. Den gamla damen hade som bekant en katastrofal säsong och ser förmodligen en kommande stommespelare i Locatelli. Hittills har Juventus dock inte lyckats övertyga Sassuolo om att sälja honom.

En annan intressent är Arsenal, men det är oklart om intresset är ömsesidigt där, då Locatelli sägs vara betydligt mer taggad på Juventus.

Häromdagen surrade Sassuolos chef Giovanni Carnevali i medierna och klargjorde att Locatelli på intet sätt är klar för Juventus. Han varnade Juve om att en ny engelsk klubb har klivit in i bilden – och enligt Gazzetta dello Sport handlar det om Liverpool.

Hela fotbolls-Europa vet att Liverpool letar efter en ersättare till Wijnaldum. Man uppges jobba på flera parallella spår och kanske är Locatelli ett av dessa. Klubben har dock inga särskilt fina minnen av att lägga stora pengar på italienska mittfältare. De flesta supportrarna kan nog inte ens komma ihåg bra insatser från Alberto Aquilani i den röda tröjan utan tänker mest på honom som en spelare vars namn alltid fanns på skadelistan. Precis som Aquilani är Locatelli en allround-skicklig innermittfältare som kan hantera flera olika roller; skickligheten och spelsinnet är hans kännetecken, men han är inte särskilt snabb. Det är dock förstås värt att betona att Aquilani och Locatelli är två olika spelare och den sistnämndes eventuella möjligheter i Liverpool skulle självklart inte påverkas av landsmannens fiasko.

Utgångstipset är fortfarande att Locatelli skriver på för Juventus och att Sassuolo försöker hypa upp PL-intresset få ut så mycket pengar som möjligt av Juve. Det är sällan som Turin-klubben bommar den här typen av inhemska värvningar, även om det hänt vid enstaka tillfällen, samtidigt som covid-19 har skapat ekonomiska svårigheter även för deras del.

Locatellis prislapp ligger på €40m.

2 kommentarer
  1. Helt off topic men en fråga till er som sett försäsongsmatcherna!
    Vilken position har Elliott spelat på? Jag hade för mig att han var en ytter men när jag sett laguppställningen så har han startat som en offensiv innermitt.
    Och McAteer har uttalat sig om att han är lik Xavi, Iniesta och Thiago som alla tre är innermittar.
    Kan han vara lösningen på innermitten? Är det därför vi inte värvat in någon där?

    • Jo, han har spelat en del centralt, men glöm inte att många mittfältare (Thiago, Hendo, Fabinho) har varit frånvarande och att Oxlade har testats högre upp i banan. Skulle inte förvåna mig om Elliott tar Shaqiris plats i truppen, men Wijnaldum och Origi (som jag antar kommer skeppas) måste ändå ersättas.

Kommentarer är stängda.