”Joe Allen – 8.5

I think he’s been fantastic. If Jurgen Klopp doesn’t fancy him after this, he will definitely have clubs queuing up for him. He was the heartbeat of Wales throughout the tournament.”

Skysports Charlotte Marsh beskriver i omdömet här ovan hur hon sett på Joe Allens EM-turnering och det är nog något som många av oss skriver under på. Allen har gjort en storartad insats i Frankrike och har garanterat skaffat sig många beundrare runt om i Europa. Gårdagens semifinal var en av hans svagare insatser, även om han sprang mest i laget och inte på något sätt var dålig. Wales hade dock svårt att få grepp om Portugal och i slutänden var det så att det bästa laget vann matchen. Joe Allen kan dock lämna turneringen med huvudet högt, vi är många LFC-fans som njutit av att se honom spela så disciplinerat och lugnt. Han har varit ledare på mittfältet i ett lag som lämnar i semifinal, han har överglänst många, mer meriterade motståndare och han har visat en beundransvärd attityd igenom hela turneringen. Kanske hade det funnits en chans till final om inte hans partner på mittfältet, Aaron Ramsey, varit avstängd i semifinalen, det märktes en tydlig skillnad utan honom och det är lätt att förlåta ett litet land som Wales för att de inte har den bredd som krävs för att gå hela vägen. Det är inget snack om att de hårda reglerna kring varningar slår hårdare mot de mindre länderna, men främst är det tråkigt för spelarna som drabbas. Att sitta med två gula kort efter fem matcher och för det tvingas stå över en semifinal i ett EM måste vara svårt att smälta.

Siste LFC-spelare kvar i turneringen är, inte helt oväntat, Emre Can i Tyskland, men den som gjort störst avtryck hittills är Joe Allen. Den walesiske Pirlo har givit Klopp angenäma problem och han har gjort EM till en roligare turnering att följa.

2 kommentarer
  1. Behåll om han vill skriva nytt kontrakt. Spelat väldigt bra under Klopp även om jag hoppats att vi skulle tajta till truppen när vi inte ska lira i Europa. Men i en större trupp är Allen riktigt bra och ligger väldigt bra i pressen.

    Men får vi in Dahoud, Zelinski eller annan som anses bättre av Klopp borde han säljas.

  2. Någon som kan svara på om kvällens träningsmatch tas på något allvar eller om den spelas just för att bara spelas och då med ett b,c betonat LFC? Sänds ens matchen?

Kommentarer är stängda.