Igår fick den siste LFC-spelaren lämna mästerskapen i Frankrike, men vi fick till slut se Emre Can på planen. Tillsammans med Bastian Schweinsteiger och Toni Kroos fick han uppgiften att ta hand om mittfältet i Tyskland. Vi fick inte se någon stormatch från vår tyske härförare, men han var inte heller på något sätt sämre än sina medspelare. Tyskland hade svårt att skapa chanser, trots stort bollinnehav. I den första halvleken hade Can ett bra läge att bli målskytt, men fick inte önskad träff, han var dessutom inblandad i en halvchans, men utan resultat. När matchen var på väg att glida Tyskland ur händerna byttes Can ut, men det hjälpte inte, i slutänden tog Frankrike en ganska klar seger. I matchen blev det tydligt att Tyskland saknade den offensiva spets man haft i tidigare mästerskap, Thomas Müller har varit blek turneringen igenom och när Mario Gomez skadade sig fanns det ingen som kunde göra målen. Landet har varit bortskämt med stabila målskyttar genom åren, namn som Klose, Bierhoff och Klinsmann har givit landet en målgaranti i mästerskap så länge jag kan minnas, så var det inte den här gången. I den här matchen var det de mer rutinerade namnen som inte riktigt presterade på topp, Müller var svag, Schweinsteiger gjorde en dålig insats och orsakade straffen, den vanligtvis så stabile Manuel Neuer gjorde ett tveksamt ingripande innan det matchavgörande målet och Löw på bänken hade inget medel på hur man skulle ta sig till målchanser.
Emre Cans insats var knappt godkänd, men kanske kan han komma att få fler landskamper på rätt position framöver. Att han mest spelat ytterback tidigare är mer ett tecken på att Tyskland saknar bra alternativ än att Can är en bra ytterback, men som innermittfältare har han en stor potential och om han bara kan prestera på en jämn nivå kommer hans chanser till landslagsspel vara stora. En spelare som Bastian Schweinsteiger bör i alla fall inte gå före Can i kommande landskamper.
Nu är EM slut för våra spelares del och de kan börja fokusera på det som är viktigt, nämligen försäsongen med Liverpool och uppladdningen inför ett Premier League som kommer att vara hetare än på länge.

2 kommentarer
  1. Tycker han fick en väldigt roll som den offensive mittfältare som skulle stå för löpningar och dra isär backlinjen. Helt fel roll för Emre.

  2. Can skulle spelat med Kroos istället för Bastian. Sen flyttat in Draxler i offensiva rollen och låtit antingen Shurrle eller Sane skött kanten. Sen CL finalen där Bastian missade straffen har han tyvärr gått ner sig.

Kommentarer är stängda.