Sista gruppspelsomgången är i full gång och i den liverpooltäta grupp B var det under måndagkvällen dags för avgörandet. England-Slovakien bjöd på inte mindre än fem av våra spelare, i Wales-Ryssland hittade vi bara en spelare, men denne stod enligt rapporter för en storartad insats.

-Adam Lallana – En av få engelsmän som fick stanna kvar i startelvan från lagets två tidigare matcher och han fortsätter att imponera spelmässigt. Lallana är väldigt aktiv i presspelet, söker kreativa lösningar och är inblandad i mycket av det som händer i Englands offensiv. Precis som så ofta är fallet när han drar på sig vår röda tröja brister det i avsluten. Igår hade Lallana ett bra avslutsläge mitt inne i straffområdet, men bollen hamnade ganska rakt på den slovakiske målvakten och det innebär att det fortfarande står en nolla i målkolumnen för honom. Även om poängproduktionen inte kommit igång än är jag övertygad om att vi kommer att se Lallana i startelvan även när slutspelsrundan ska inledas. Han är en viktig spelare och har genomgående varit en av de bästa i laget, det är bara att hoppas att det lossnar för honom nu när det börjar på allvar.

-Nathaniel Clyne – Vår högerback fick äntligen starta en match och gjorde det med den äran. Stabilt spel rakt igenom matchen och flera försök att bidra i offensiven. Han slog an tonen tidigt med ett inlägg som knäades utanför av Jamie Vardy, sedan fortsatte han i samma anda. Kyle Walker har gjort en ganska bra turnering hittills och antagligen är det han som står till höger i Hodgsons fyrbackslinje när åttondelarna ska spelas, men Clyne visade igår att han är en stark konkurrent. Med kraft och pondus höll han rent på sin kant, men det ska sägas att den slovakiska offensiven verkligen lyste med sin frånvaro, Clyne testades inte speciellt mycket i det defensiva arbetet.

-Jordan Henderson – Första starten i turneringen var det även för vår kapten och Jordan Henderson var en av de bästa spelarna i det engelska laget. I den första halvleken hade han en fantastisk passning till Jamie Vardy, en passning som verkligen påminde om vilka kvaliteter Hendo har när han är skadefri och i form. Matchen igenom utövade han ett bra presspel och var hela tiden delaktig, rörde sig bra och ville ha bollen. I den andra halvleken hade Henderson dessutom en fin framspelning till Delle Alli, som borde gjort bättre ifrån sig i avslutsläget. Om flera av spelarna i England löpt lika bra som Hendo hade kanske England kunnat hota det slovakiska försvaret oftare och i och med det kanske också fått in det mål som gjort dem till gruppvinnare. Jordan Hendersons spelade sig närmare en startplats, men det mesta talar nog ändå för att han får inleda åttondelsfinalen på bänken.

-Daniel Sturridge – Den av våra spelare som stod för den blekaste insatsen igår var Sturridge, antagligen ville han lite för mycket. Det blev någon överstegare för mycket och några tillslag för mycket, han var inte så direkt som han kan vara när han är i form. Anfallsplatsen i England känns väldigt öppen inför slutspelet, det är inget snack om att det kan vara Sturridge som startar i åttondelsfinalen. Han har en högstanivå som hans konkurrenter inte riktigt når upp till, men den bestående känslan efter gårdagens match är att ingen av de tre där framme är riktigt i slag och för Hodgsons del gäller det att hitta rätt under resten av turneringen om man ska ha en chans att nå mycket längre.¨

-Martin Skrtel – Planens gigant i matchen var vår slovakiske mittback, Martin Skrtel var överallt. Han har gjort några sådana här matcher också i Liverpool, även om det nu var några år sedan, matcher där han inte släppt någonting förbi sig. Det ska sägas att Slovakiens sätt att spela igår passade honom som handen i handsken, han kunde ligga lågt och rensa inspel efter inspel. I den första halvleken hamnade Skrtel på efterkälken i en löpduell med Vardy, men det var i stort sett den enda gången som han inte stod helt rätt under matchens 95 minuter. Det var roligt att se Skrtel imponera, då han fått ta ganska mycket skit den senaste tiden och skämten kring honom från många fans har varit rent av respektlösa. Han kan fortfarande försvara, misstagen har varit för många under säsongen som gått, men kanske kan ett miljöombyte göra honom gott och om han skulle hamna i ett lag som bygger sitt spel på ett lågt försvarsspel kan han säkerligen göra en hel del nytta.

-Joe Allen – Eftersom matcherna spelades samtidigt igår missade jag Allens insats, men att döma av det som skrivs efter matchen stod han för ännu en imponerande insats. Assisten till det viktiga ledningsmålet tror jag vi alla har sett i efterhand, en passning som skar rakt igenom det ryska försvaret och ställde Ramsey ensam med Akinfeev. Wales går ur gruppspelet som segrare i den här gruppen och Allen har i allra högsta grad varit bidragande till den här segern, jag tror vi är ganska många som skulle bli mer än nöjda om Liverpool förlängde kontraktet med den här kloke mittfältskämpen. Det är inget snack om att han börjar bli något av en kultfigur för oss fans, men även om man bortser från det visar han match efter match egenskaper som behövs i laget.

2 kommentarer
  1. Att släppa Joe Allen för att ersätta med Zielinski (stavning?) känns bara dumt. Allen är Home grown och visar gång på gång att han kommer vara en viktig del i Liverpool. Han kanske inte är tillräckligt bra för att vara given startspelare, men som truppspelare tror jag han kommer vara sjukt viktig. SKRIV NYTT KONTRAKT MED HAN NU! haha

    • Jag vill gärna behålla Allen också. Den avgörande faktorn sägs vara är att han vill ha mer speltid och en viktigare roll i laget än vara en super-sub och bra truppspelare. Ser alltså ut att lämna.

Kommentarer är stängda.