Parallellt med Silly season fortsätter EM i Frankrike och igår var det två Liverpool-täta trupper som ställdes mot varandra. I Wales har vi som bekant både Joe Allen och Danny Ward, medan Belgien innehåller Simon Mignolet, Divock Origi och Christian Benteke. Av dessa fem spelare var det bara en som fick förtroendet att spela igår, en spelare som går från klarhet till klarhet, nämligen Joe Allen. Tillsammans med Aaron Ramsey och Joe Ledley har Allen bildat ett av mästerskapets mest imponerande mittfält och det fortsatte man att visa upp igår, även om man hade det lite tungt inledningsvis. Det var en felpassning av Allen som gav Belgien en chans att ställa om spelet strax innan det att Nainggolan fick sin andra praktträff i turneringen. Ju längre matchen gick, desto bättre koll fick dock Wales på spelet och kvitteringen kom verkligen inte oväntat. När man i den andra halvleken tog ledningen lyckades man sedan bevaka den utan att några större bekymmer, i stället såg man till att säkra segern genom ett tjusigt nickmål i matchens slutskede.
Joe Allen har i allra högsta grad varit bidragande till Wales framgång, han spelar vidare med den fina form han visade i slutet av Liverpools säsong och vinner fler och fler beundrare för varje match. Den stora frågan nu är väl egentligen hur mycket han imponerat på Jürgen Klopp. Det har hela tiden sett ut som om Allen ska lämna i sommar, men i takt med att han presterar på hög nivå och att våra värvningsförsök hackar kanske han närmar sig en förlängning ändå? Om Allen ska lämna har han utan tvekan stärkt sina aktier och om det är i Wales han hamnar, mycket talar för Swansea, kan han nog räkna med ett varmt mottagande.
Av våra belgiska spelare är det ingen som satt något avtryck i turneringen, att Mignolet blivit kvar på bänken är det knappast någon överraskning, men att Origi och Benteke fått så lite speltid, trots ganska svag offensiv i vissa matcher, går att ifrågasätta. Det är tuff konkurrens om platserna i Belgiens anfall, men som det såg ut igår hade det knappast blivit sämre av att ta in en mer rörlig Origi i stället för en för dagen ganska sval Lukaku. Nu får Belgien lämna turneringen och det skulle inte överraska om det samtidigt innebär att Marc Wilmots får lämna sitt jobb. Ett av de senaste årens mest hypade landslag misslyckades i ytterligare ett mästerskap att få ut det mesta av sina spelare, med andra ord, raka motsatsen till det Chris Coleman gjort med Wales.
Nästa vecka spelar Joe Allen semifinal i EM, då utan Aaron Ramsey vid sin sida, men Wales egen Pirlo kommer säkert att klara sig galant på egen hand. Tillsammans med en Emre Can, som inte spelat en minut i turneringen, är han nu siste LFC-spelare kvar i turneringen, det hade nog få gissat på förhand.

11 kommentarer
 1. Fattar inte hur vi kan överväga göra oss av med Allen. Känns underskattad

  • Han vill ha ordinarie speltid/startplats och trotts ett fint EM så tror jag inte det är något han kan bli erbjuden i Liverpool.

  • Enigt rapporter då om det ska vara så jävla petigt. Alla som skriver om en ev. Flytt för Allen säger att han vill stanna men vill bli försäkrad om mer speltid. Därför har inga kontraktsförhandlingar hänt än. Du har väll läst rykten m.m. från andra ställen en bara TL. Sen kan man väll lista ut det själv att han är nog inte så jävla nöjd med att sitta på bänken varje match när han är i en ålder var man ska spela varje vecka och är ärligt talat för bra för att sitta på bänken i ett lag som hamnat utanför Europaspel.

  • #PJ
   Vad är det med din attityd/ton? Du tror du är Totaatalliverpools svar på Aftonbladets Erik Niva!
   Folk har väl rätt att ha en åsikt, ställa en fråga och säga va de tycker utan du ska tillrättavisa?
   Du är inte mer sakkunnig än någon annan på detta forumet.

   Angående Allen så tycker jag han är minst lika bra som Can sett till prestationer förra året.
   Mycket mer vårdad i sitt passningsspel.

  • Han ställde ju en fråga till mig. Får inte jag svara på den då? Vad fan är ditt problem? Har jag sagt att folk inte får ha en åsikt eller säger du att jag inte får ha en åsikt som motsäger någon annans? Sen är jag mer sakkunnig en vissa och mindre sakkunnig än andra. Alla ligger inte på samma nivå.
   Och om någon har fel när det gäller fakta så har jag väll rätt att rätta dom eller om dom har en åsikt så har jag väll rätt att ge min egen om jag känner fört. Det är ju det ett forum/kommentarsfält är till för.
   Om du inte tycker om att höra andras åsikter eller bli rättad om du har faktafel så ska du kanske skriva ner dina tankar på ett papper nästa gång och sen gömma det i byrålådan.

 2. Skulle vilja behålla honom. Känns lite som att våra innermittfältare är lite ’lika bra’. Emre can är nog den med mest potential, men det kan ju bli så att det stannar med det. Tycker personligen inte att Henderson är bättre än allen, så jag tror att allen skulle kunna få en hel del speltid, trots uteblivet europaspel. Fast det är klart, går han ut och kräver speltid är det en annan femma. Det funkar ju inte.

  • Ha, jovisst att Allen är bättre än Henderson. Om man bortser från förra säsongen då Henderson spelade med en hälskada och bedövning så är det faktist en rätt så stor klasskillnad på grabbarna. Jag gillar Allen skarpt men han är inte bra nog att starta i Liverpool. Can och Henderson går definitivt före och skulle nog också spela Milner före Allen centralt också trotts att jag tycker Milner gör det mycket bättre på kanten.
   Allen har varit fantastisk i EM och gjorde det bra när han spelade förra säsongen. Men Allen har aldrig visat tillräckligt i Liverpool för att förtjäna en startplats, något Henderson definitivt har gjort.

   Känns jävligt konstigt att ”snacka ner” Allen efter att jag typ varit den enda på den här sidan som försvarar honom och skit på er om ni hävdar något annat. Jag tycker absolut att Liverpool ska försöka behålla Allen. Allt hänger dock på om han är nöjd med att vara en truppspelare för mer en så kommer han inte vara nästa säsong.

  • Mig veterligen har jag aldrig vare sig sagt eller skrivit att allen är bättre än Henderson. Det jag skrev var att det känns som att våra mittfältare är ungefär lika bra.
   Med tanke på allena form just nu och att han sannolikt skaffat sig ett fint självförtoende under EM känns det därför som att han kanske kan ta med sig det in i nästa säsong och att den därmed kan bli hans bästa.
   Jag kommer inte att skriva något om huruvida du hyllat allen eller inte, däremot skadar det ju inte att påminna om att du även hyllade benteke som ett lysande köp. Hyllar man alla får man ju till slut rätt någon gång.

  • Det är ju lätt att vara efterklok gällande Benteke men han va i Aston Villa en av PLs målfarligaste anfallare och lekte mer ofta en inte med Liverpools och dom andra topplagens försvar. Han va också en annan typ av anfallare som Liverpool inte hade i laget. Han är en stark spelare som är bra i luften samt snabb för sin storlek. Hans usla form gjorde att man inte såg hans bästa egenskaper allt för ofta den gångna säsongen.

   Sen skulle jag säga, om man bortser från priset, att Benteke hade enhelt okey säsong då han fortfarande kom upp i tvåsiffrigt trotts väldigt lite speltid. Sen fixade han flera trepoängare till Liverpool under säsongen.

   Jag håller fortfarande fast vid att Benteke innan säsongen va ett bra köp. Men den usla starten Liverpool hade och att Rodgers inte visste vad han skulle göra med majoriteten av spelarna resulterade i att han och många andra tappade all självförtroende. Och då han inte fick så mycket speltid under Klopp så blev det inte lättare för den store Belgaren. Skulle inte ha något emot om Liverpool skulle behålla honom men han vore nog inte nöjd med att agera plan B.

   Sen va det du skrev att Hendo inte är bättre än Allen vilket är faktiskt skrattretande om man nu har kollat på Liverpool längre än den gångna säsongen. Vad spelarna presterar i landslaget spelar ingen roll då Henderson har varit bättre än Allen i Liverpool. Allen har alltid varit en viktig spelare i Wales och har presterat väldigt bra på internationell nivå. Han har aldrig tagit med sig den höga formen till Liverpool.

  • Som jag tidigare skrivit, man får tycka olika. Men precis som du själv skriver är faktafel inte ok. Att vara efterklok betyder att man bytt åsikt efter att man sett resultatet av det skedda. Jag, och många med mig ifrågasatte värvningen av benteke redan innan den gjordes. Det är inte att vara efterklok om då exempelvis jag nu säger att jag tycker att värvningen av honom var dålig för oss. Dessutom blir det ett konstigt resonemang om man ska bortse från saker när man summerar (du refererar till att summan han kostade inte ska tas med och att han då gjorde det bra). Bör inte helheten vara grundregeln för en summering? Mignolet gjorde annars en supersäsong förra året, om man bortser från misstagen han gjorde. Eller Ings hade ett lyckat år om man bortser från skadan.

   När det gäller våra innermittfältare får vi också tycka olika. Du håller exempelvis Henderson mycket högre än vad jag gör. Du har också hållit allen högre än vad jag gjort. Can kan bli bra, men jag anser att han kladdar med bollen alldeles för mycket. Den nya serben har ingen av oss en aning om hur han kommer funka. Milner är allround, men passar bättre på en kant. Lucas…njä, han bör nog inte ta en startplats någon gång i år. Summering är att jag anser att vi har ett dugligt innermittfält utan någon som egentligen sticker ut. Du får tycka något helt annat.

Kommentarer är stängda.