UEFA kräver stor ersättning för att skjuta fram EM-slutspelet.

Ingen har förstås missat hur turneringar, mästarskap, evenemang och alla möjliga saker ställs in eller skjuts upp på obestämd tid på grund av coronavirusets framfart i världen. Det kommer därmed inte som någon överraskning att även EM-slutspelet är i fara.

Enligt David Ornstein på Athletic har UEFA kommit fram till en estimerad summa för hur stor kostnaden blir att skjuta upp EM med ett år – den ligger på £275m. UEFA kommer att kräva den summan av klubbarna och ligorna som ligger under organisationen.

Att UEFA betraktar kompensation från klubbarna som någonting rimligt beror på att ”de flesta ligor”, enligt Ornstein, fortfarande hoppas spela klart säsongen under maj och juni, men det kan också bli aktuellt med spel efterföljande månader, vilket gör att det helt enkelt inte finns någon plats för EM-slutspelet på kalendern.

Idag kommer UEFA att föra samtal med representanter från European Club Association (ECA), European Leagues (EL) och spelarfacket FIFPro för att analysera saken i närmare detalj och försöka komma fram till en nödplan för hur man ska lösa problemen med spelschemat. Dessa samtal kommer att föras via videokonferens. Därefter kommer UEFA initiera ytterligare ett möte med sina 55 fotbollsförbund, där bland annat engelska FA och svenska fotbollsförbundet ingår.

Ämnen som kommer att avhandlas på mötena är inte bara ligaspel utan också hur man ska göra med Champions League, Europa League och vilken effekt ett framskjutet EM-slutspel för på dam-EM, som ska spelas i England under juli och augusti 2021.

3 kommentarer
  1. Om det betyder att PL kan spelas färdigt så är jag personligen villig att betala hela kostnaden. Måste bara hitta en bank med väldigt låg ränta…

    • Du får fråga Hicks & Gillett om tips på bank 🙂

    • Personligen förstår jag inte hur man ens kan tänka på att ligor ska spelas färdigt. Vi är i enorm kris där människor dör runt om i världen utan att vi kan stoppa det. Ställ in alla ligor på obestämd framtid. Skit samma om det kostar massvis med pengar. Liv är viktigare än pengar!

Kommentarer är stängda.