Idag offentliggjorde Liverpool att Steve Clarke tar plats i ledarstaben, som verkligen har blivit förstärkt på sistone. Roy Hodgson och Mike Kelly har som bekant lämnat plats åt Kenny Dalglish och alltså även Clarke.

Jag tror att Clarke är en smart rekrytering. Han har goda meriter som assistent, och han tillför nytt blod. Det kan nog vara bra att inte bara ha gamla Liverpoolikoner i ledarteamet. Visst vore det vackert, men omväxling förnöjer.

De senaste månaderna har förresten Dalglish skrivit en hel del krönikor för The Daily Mail. Dessa krönikor finns samlade här och kan med fördel läsas av de som vill ha en liten inblick i hur Kenny tänker kring aktuella frågor i fotbollseuropa.

På dagens presskonferens hade den nya managern inte någon större lust att snacka om transfers. Han bjöd snarare på ett litet skådespeleri där han låtsades vara helt ovetande och åsiktslös i frågan. Självklart har han tankar och åsikter om transfers; han har sett varenda Liverpoolmatch den här säsongen, hjälpt till med scouting, och sett många andra lag. Så hur skulle han inte kunna ha åsikter om detta?

Damien Comolli ligger också ganska lågt. Menar att januari är svårt och så vidare. Jo vars, stämmer säkert, men nog sjutton har han spelare på gång. Ändock, det är smart att inte ge skenet av att vara för självsäker eller för desperat. Då sätter man sig själv i en svårare förhandlingssits med andra klubbar.

The Telegraph publicerar en rolig artikel om twittrande spelare (och givetvis är Koncheskys morsa också med på ett hörn). Både Ryan Babel och Glen Johnson har som bekant twittrat uppmärksammade meddelanden på sistone. Johnson fick ett aggressionsutbrott på Paul Merson och Babel sågade & förlöjligade Howard Webb på samma sätt som undertecknad gjorde efter gårdagens match mot Manchester United. Nu väntar konsekvenser. FA är arga på Babel. Yttrandefrihet, någon? Humor, någon?

Hur vore det om FA utredde Webbs ständiga favorisering av Man Utd istället?