Liverpool har haft en liten spelaromsättning under sommaren – men på målvaktsfronten har vi onekligen fått se en oväntad och ovälkommen ruljans under de senaste veckorna.

Förra säsongen fick vi LFC-fans äntligen uppleva en säsong utan målvaktskris. Alisson Becker köptes för en enorm summa och levererade därefter. Målvaktsfrågan var löst!
Målvaktsfrågan är fortfarande löst på lång sikt, men LFC får som bekant klara sig utan Alisson under de kommande veckorna. Jürgen Klopp vägrar bekräfta hur länge Alisson blir borta; han pekar bland annat på att brassen sällan haft skador under sin karriär och därför är svårbedömd vad gäller återhämtningsförmåga. Medierna verkar dock tro att Alisson blir borta i ungefär en månad.

Fram tills nyligen hade Liverpool en okej backup-keeper i form av Simon Mignolet, men han såldes som bekant till Club Brugge. Det var roligt för Mignolet, som vill och förtjänar att vara förstaval i ett lag, men inte idealiskt för Liverpool.

När Mignolet lämnade fanns flera alternativ. Liverpool Echo pekade ut Alex McCarthy som huvudspåret till att ersätta Mignolet. Dessutom rapporterade The Athletic att Pepe Reina verkligen ville återvända till Liverpool, men klubben valde som bekant ett annat spår – nämligen Adrian.

Adrian, 32, är en rutinerad målvakt som säkerligen har potential att bli en gedigen backup. Kruxet är att hans kontrakt gick ut efter förra säsongen och att han skrev på så sent för LFC; så pass sent att han egentligen inte fick någon försäsong. I en idealisk värld hade han förstås tränat med laget i några månader innan debuten – nu kastades han in direkt i första PL-omgången.

Liverpool är uppenbarligen också bekymrade med täckningen bakom Adrian. Idag offentliggjorde man nämligen att Andy Lonergan tas in på korttidskontrakt – ni vet veteranen som hastigt och lustigt kom in och spelade för LFC på försäsongsturnén i USA. Utöver Adrian och Lonergan har klubben Caoimhin Kelleher. Problemet med Kelleher, som är en stor målvaktstalang, är att han som bekant varit skadad under försäsongen – därav behovet att överhuvudtaget ta med Lonergan till USA.

Notera att Liverpool lånade ut den polske U21-landslagsmålvakten Kamil Grabara i ett tidigt skede. Han kommer att spela för Huddersfield den här säsongen. Möjligtvis kan Grabara ersätta Adrian om ett par år, förutsatt att han får regelbunden speltid på sina utlåningar.