Liverpool hade som väntat inga större problem med att städa av Norwich City. Bortalaget visade visserligen upp positiva intentioner i anfallsspelet, och Liverpool levererade knappast ett maxframträdande, men segern var ändå odiskutabel.

Under många år har många av oss PL-fans hävdat att vår liga är minsann är den bästa med motiveringen att varje match är stenhård. ”Det finns inga enkla matcher i PL”, sägs det. Men har vi inte sett en scenförändring de senaste årena?

Liverpool var stundtals slappa och slarviga mot Norwich, men klasskillnaden mellan lagen var så stor att målmarginalen bara växte och växte tills LFC inte längre ens gick på halvart. Ungefär en sådan matchbild som man förväntar sig när Barcelona möter mindre klubbar i La Liga, och ungefär den typen av matcher som vi hävdar inte existerar i PL.

* * *

Det var dock ännu värre på i London, där Manchester City städade av West Ham på ett förnedrande sätt. City vann med 5-0 utan att göra en topprestation. Detta mot ett lag vars ambition är att komma bland de sex främsta i tabellen. Snacka om att City tog ner West Ham på jorden.

José Mourinho, ny i Sky Sports studio, menade att det finns fyra lag som kan vinna ligan; Manchester City, Tottenham, Liverpool och Manchester Citys B-lag”. Mourinho har rätt; Citys bänkspelare är bättre än startspelarna i de övriga lagen, bortsett från Spurs och LFC. Så stor har skillnaden blivit de senaste åren.

* * *

Skadan på Alisson Becker gjorde att segern mot Norwich fick bitter eftersmak. Det talas om att brassen blir borta 4-6 veckor, vilket förstås vore ett oerhört avbräck för LFC.

Samtidigt är detta en oerhört stor chans för Adrian. Imorgon återkommer vi om ett mer utförligt inlägg om målvaktsläget i klubben.