Den talangfulla fransmannen fortsätter att kopplas samman med Liverpool.

Det har snart gått 4 år sedan Ousmane Dembélé skrev på för Borussia Dortmund. Då jagade Liverpool den uppskrivna talangen, men i slutändan valde han att skriva på för Dortmund istället. Det blev dock bara ett år där innan han flyttade till Barcelona för enorma €105 + €40m i ’add ons’.

Efter en relativt lovande inledning i Barcelona har det mesta gått åt skogen för Dembélé i den spanska megaklubben. Skadorna har varit många och återkommande, samtidigt som han har blivit anklagad för att ha en oproffsig attityd utanför planen.

Parallellt med Dembélés sportsliga kräftgång har Barcelona hamnat i en för deras del ovanligt svår ekonomisk situation, som enligt spanska medier innebär att de kommer att behöva göra stora försäljningar för att kunna göra storköp i sommar. Detta var uppgifter som kom redan innan coronavirusets oönskade framfart, som ju säkerligen inte har förbättrat någon fotbollsklubbs ekonomiska situation.

Idag uppger spanska Sport att Jürgen Klopp vill hämta Dembélé till Liverpool. De hävdar att Klopp hoppas ro hem hans signatur för €90 miljoner, vilket låter mycket enligt undertecknad. Sport hävdar också att Barcelona egentligen inte vill sälja Dembélé, men eftersom han har haft uppemot elva skador sedan han skrev på för klubben och därmed missat ett stort antal matcher.

Med tanke på alla skador kanske det inte är idealisk timing för Barcelona att sälja Dembélé, men det vore väldigt olikt dagens FSG-ledda Liverpool att betala så stora pengar för en så skadedrabbad spelare, även om detta är en spelare med uppenbar potential.