__________

Fiorentinas ägare Andrea Della Valle har idag gått ut och sagt följande efter Fiorentinas morgonträning: ”Han (Aquilani) kommer tillbaka till Italien och kommer spela i lila”.

Samtidigt har Gazzetta dello Sport gått ut med uppgifter att Aquilani har signat ett treårskontrakt värt 1,7 miljoner euro om året med Fiorentina.

Allt talar alltså för att Aquilani bara är timmar ifrån en övergång till Fiorentina. Inlägget uppdateras så fort något nytt händer.

* * *

Aquilani är i Florens och genomgår i detta nu en läkarundersökning med Fiorentina. Italienaren kommer att signa ett treårskontrakt med de lila, där Liverpool kommer att betala en del av hans lön under de två första åren av kontraktet (Football Italia).

* * *

Skrivet av:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Vill gärna ha en sammanfattning över hur affären ser ut. Låter helt sjukt att den säljande klubben går med på att betala en del av lönen!

 2. Det jag läst är att vi får €4M för AA av Fiorentina, men vi ska betala halva hans lön i 2 år (€1.7M) dvs. går vi + €0.6M på hela affären.

  Jesper: Anledningen är att Aquilani sitter på ett kontrakt med fet lön, han går nu med på att lämna och går ner i lön och Liverpool behöver ”bara” betala halva hans lön istället för hela. Han satt på kontrakt och hade alla trumfkorten på handen. Liverpool är tyvärr inte helt bra vid förhandlingar, lån. Gör ständigt dåliga affärer. Vi skulle haft Levy vid förhandlingsbordet. Han lyckades gå + på Pienaar och få €12.5 för SuperPav! Sjukt.

 3. @Jesper
  Det är väl bättre att vi betalar en del av lönen istället för hela lönen för en spelare som inte platsar?
  Vi slipper ju en del av hans höga lön i två år till.
  Det är inte en optimal deal men bättre än att han ska ruttna bort här och vi måste betala hela hans lön.

 4. aqua är inte dummare än att han utnyttjar situationen men sammtidigt hade jag skämts så jävla mycket om jag själv gjort samma sak. Han har inte bidragit med ett skit under sina år i klubben, bara kostat en massa pengar och hur han kan ha mage och kräva pengar även efter sitt avsked tyder på att han har en jävligt sne bild av sig själv.

 5. Tycka vad man tycka vill, men på något sätt kan jag förstå att Aquilani inte tvekar när han har möjligheten att utnyttja situationen. Hur har LFC behandlat Aquilani, egentligen? Han har väl inte riktigt fått en sportmössa att leva upp till sin lön eller sin övergångssumma.

  Med det sagt kan det inte annat än vara bra för laget som grupp att bli av med en finne i röven! (Där finnen inte är spelaren personligen utan situationen) Extremt dåligt skött utav de ansvariga.

 6. Är ju inte hans fel att vi köpte honom dyrt och gav han en otroligt fet län på det. Jag är ju en sån som tycker kontrakt ska gälla, har man ett kontrakt på 4 år så ska man fan inte kräva högre lön efter en säsong omser går bra. Samtidigt tål jag inte det som svenska klubbar gör ibland med blivande bosmanspelare och låter de träna med juniorerna känner dock inte till många såna fall i de större ligorna

 7. Mycket lustig affär. Betala halva lönen i 2 år?? Det är nog det sjukaste jag hört.
  Han är inte en Liverpool spelare längre och ändå ska klubben betala halva lönen i 2 år.

  SJUKT !!!

 8. Haha, det är bara vi naiva och blåögda svenska som säger vi skulle inte gjort så minsann, vi hade skämts. Inse att det är ren business. Han har en agent som ska ha sitt och hans karriär har väl inte direkt gynnats av åren heller i Liverpool.

  Varför ska han ta smällen personligen för Liverpool har gett honom ett guldkantat kontrakt? Vi som är fan av klubben och märket tycker annorlunda. Men alla är inte en Liverrpoolsupporter sedan barnsben, detta är hans jobb.

  Kanske lär vi oss att inte skriva 5 års kontrakt med skadebenägna italenare i fortsättningen. Generaliseringen till trots, vissa typer av spelare verkar helt enkelt passa mindre bra i PL. Zola + några till undantagen såklart.

  Nu är jag bara glad att det är över. Äntligen.

 9. Joakim. Det är klart att det är ren business, men bara för att man kan göra som aqua så behöver man inte göra så… Han har redan tjänat många många miljoner och är ekonomiskt oberoende resten av livet.. Tycker du vi svenskar är blåögda får det stå för dig men jag hade iaf skämts..aqua är girig det finns inget annat ord

 10. Mille: Han är inte ett dugg girig. Han har ju rätten på sin sida och har ju skrivit kontrakt. Det är ju ett kontrakt båda parter skriver på. Tycker inte synd om Liverpool, men klubben borde lära sig av alla sina misstag.

  Klubben skulle väl aldrig avsäga sig rätten till sina pengar om spelaren ville lämna mot klubbens vilja för vi har så rika ägare så de klarar sig. Det argumentet är ju urkorkat. Blanda inte in privatekonomin med business.

  Du snackar väl inte om dina privata utgifter med din chef när du löneförhandlar? Det går ju på prestation och ni kommer överens (ett slags kontrakt).